CONFERINŢA "Mediafax Talks about Health Reform": Principalele subiecte ale evenimentului

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a participat, marţi, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform" - ediţia a IX-a, desfăşurată la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, în cadrul căreia au fost dezbătute problemele sistemului sanitar şi noile reglementări privind preţul medicamentelor. La conferinţă au mai fost prezenţi Marius Tănasă - Vicepreşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Vasile Cepoi - Preşedintele Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS); Radu Gănescu - Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC); Tudor Nedelea - Tax Director, DLA Piper; Alina Lăcătuş - Counsel, DLA Piper, Dragoş Damian – preşedinte APMGR şi CEO Terapia, Radu Răşinar - Preşedinte LAWG şi Robert Popescu - Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România.

420 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA "Mediafax Talks about Health Reform": Principalele subiecte ale evenimentului

CONFERINŢA "Mediafax Talks about Health Reform": Principalele subiecte ale evenimentului

Principalale subiecte ale evenimentului:

Ciurchea - Zilnic se eliberează circa 1.000 de carduri, uneori sunt cerute mai multe carduri europene

Cele mai multe carduri naţionale de sănătate neeliberate, aproximativ 90.000, sunt în Bucureşti şi au început să crească foarte mult solicitările pentru cardul european, a declarat marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a prezentat situaţia eliberării cardurilor naţionale de sănătate, explicând că au fost acordate servicii şi celor care nu au intrat în posesia cardului, iar în perioada următoare va fi încheiat acest mecanism "cu şi fără card".

Ciurchea - Valoarea serviciilor medicale în luna mai este cu 91 milioane lei mai mică decât în aprilie

Valoarea serviciilor medicale în luna mai este cu 91 de milioane de lei mai mică decât în aprilie, dar suma reală economisită va putea fi stabilită după efectuarea plăţilor, a declarat marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a prezentat cifrele privind serviciile medicale raportate şi cele decontate în lunile martie, aprilie şi mai.

Cepoi - Lumea se plânge mai mult de calitatea serviciilor medicale, decât de lipsa medicamentelor

Lumea se plânge mai mult de calitatea serviciilor medicale, decât de lipsa medicamentelor, 70% din nemulţumirile pacienţilor având drept cauză lipsa unui management al calităţii şi doar 30% lipsurile materiale, a spus preşedintele CoNAS Vasile Cepoi, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

Potrivit preşedintelui CoNAS, cel mai mare consumator de resurse este spitalul şi acest consum este cauzat de faptul că presiunea asupra spitalelor este extrem de mare.

DLA Piper - Medicamentele inovative, afectate de noile ordine privind stabilirea preţurilor

Noile reglementări ale Ministerului Sănătăţii afectează concurenţa liberă între medicamentele inovative şi generice şi restricţionează excesiv şi disproporţionat libertatea economică a deţinătorilor autorizaţiilor de punere în piaţă a inovativelor, apreciază avocatul Alina Lăcătuş (DLA Piper).

Alina Lăcătuş, Counsel DLA Piper, a prezentat, marţi, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform - IX", o analiză în detaliu a Ordinului nr. 703/2015 şi Ordinului nr. 770/2015, cele mai recente modificări ale Ordinului nr. 75/2009 referitoare la modul de stabilire a preţurilor la medicamente.

ADRFR: Jumătate din farmaciile care operează în România s-ar putea închide în următorul an

Jumătate din farmacii ar putea să se închidă în următorul an dacă preţurile la medicamente vor scădea foarte mult şi acest lucru nu se va armoniza cu taxa clawback, a declarat preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România, Robert Popescu, la conferinţa Mediafax.

Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) a declarat, marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform, că asigurarea în România a celui mai mic preţ european la medicamente, care apoi este afectat de taxa clawback, reprezintă un mecanism care nu poate să aducă sănătate economică operatorilor din industria farmaceutică, fie ei producători internaţionali sau locali, distribuitori sau farmacii.

APMGR: Alte 1.200 de medicamente ieftine riscă să dispară, după ce 900 au ieşit deja de pe piaţă

Alte 1.200 de medicamente ieftine riscă să dispară de pe piaţă după scăderea preţului la medicamente, de la 1 iulie, pentru că ele nu vor mai fi rentabile pentru producători, a declarat marţi, la conferinţa MEDIAFAX, preşedintele APMGR, Dragoş Damian, amintind că alte 900 au ieşit deja de pe piaţă.

Preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a spus că salută introducerea cardului de sănătate, pentru că vor putea să apară economii, având în vedere că nu mai poate fi înşelat sistemul.

LAWG: Sunt 35 de medicamente inovative care pot fi comercializate în România prin sistemul cost-volum

Sunt 35 de medicamente de ultimă generaţie care au primit aviz pentru a fi comercializate în România prin sistemul cost-volum, a anunţat preşedintele LAWG Radu Răşinar, marţi, la conferinţa Mediafax Talks about Health Reform.

"Este important să ţinem cont de accesul pacientului român la medicamente, inovative compensate. Aceasta contează cu adevărat în fiecare caz. În 2014, au fost introduse pe lista de compensate 17 medicamente inovative orfane. Apoi au mai fost introduse 23 de medicamente orfane, din care şase încă nu beneficiază de protocoale terapeutice - HIV, poliartrita reumatoidă, psihiatrie. Şi sunt 35 de medicamente care au decizie pozitivă pentru cost -volum", a spus Radu Răşinar.

Preşedinte COPAC: Vrem acces la medicamentele de care avem nevoie, nu la ce a mai rămas prin farmacia spitalului

Reducerea preţurilor la medicamente este foarte importantă, dar pacienţii îşi doresc mai mult să aibă acces la medicamentele de care au nevoie, şi nu la ceea se mai găseşte prin farmacia spitalului, a declarat Radu Gănescu, preşedinte COPAC, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform".

"Avem un catalog al medicamentelor. Este foarte important. Noi, ca pacienţi, nu ar trebui să abordăm problema costurilor, cât cresc şi cât scad. Nu ne interesează. Din punctul de vedere al preţurilor, orice pensionar are nevoie de acces la medicamentele cu preţuri foarte mici. Da, suntem de acord cu scăderea preţurilor, dar este foarte important accesul la medicamente. Am vrea să găsim medicamentele de care avem nevoie, şi nu în funcţie de ceea ce există în farmacia spitalului", a spus Gănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici