Video Conflict într-o comună braşoveană, între localnici şi mai mulţi romi (VIDEO)

Un conflict între localnici şi membri ai comunităţii romilor din comuna braşoveană Apaţa a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, pentru aplanarea acestuia intervenind peste o sută de poliţişti şi jandarmi.

3 afișări

Mai mulţi locuitori din Apaţa s-au bătut cu bâte şi furci cu romii din localitate, revoltaţi de faptul că cei din urmă le fură în fiecare noapte din recolte.

Peste o sută de jandarmi şi poliţişti braşoveni au intervenit în zonă pentru a calma spiritele, reuşind să îi ţină în frâu pe oameni înainte ca cineva să fie grav rănit.

Câteva persoane din ambele tabere au suferit răni uşoare, dar au refuzat să fie duse la spital. Potrivit jandarmilor braşoveni, scandalul ar fi izbucnit la miezul
nopţii, după ce mai mulţi romi au încercat să fure recoltele de pe câmpurile localnicilor şi l-ar fi bătut pe paznicul culturilor. Poliţistul comunitar care a intervenit primul pentru calmarea spiritelor a fost şi el rănit, iar localnicii s-au înarmat cu bâte şi furci şi au încercat să-şi facă singuri dreptate.

Jandarmii şi poliţiştii au intervenit pentru a calma situaţia şi au reuşit să îi ţină pe oameni în frâu, înainte să existe persoane grav rănite, aceştia rămânând în zonă, pentru a încerca să evite reizbucnirea conflictului.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici