Consilier: Premierul a refuzat să dea un teren Primăriei Capitalei pentru construirea Spitalului Metropolitan/ Viceprimar: E ca şi cum ai vorbi la pereţi

Primăria Municipiului Bucureşti vrea un alt teren de construire a Spitalului Metropolitan,după ce Guvernul nu a dat curs solicitării de trecere a unui spaţiu din administrarea admnistrarea Societăţii Române de Televiziune în cea a municipalităţii."E ca şi cum ai vorbi la pereţi", spune viceprimarul.

875 afișări
Imaginea articolului Consilier: Premierul a refuzat să dea un teren Primăriei Capitalei pentru construirea Spitalului Metropolitan/ Viceprimar: E ca şi cum ai vorbi la pereţi

Consilier: Premierul a refuzat să dea un teren Primăriei Capitalei pentru construirea Spitalului Metropolitan/ Viceprimar: E ca şi cum ai vorbi la pereţi

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să mute o autobază a RATB, din Pipera, pentru a face loc construirii Spitalului Metropolitan. Această variantă vine după ce o solicitare a PMB, făcută acum 6 luni, prin care instituţia a cerut un teren de la Societatea Română de Televiziune (SRTv), aflat pe Şoseaua Pipera 66, nu a fost soluţionată.

„Premierul Tudose a refuzat-o pe doamna Firea şi nu a vrut să-i dea acest teren din Pipera, care este al SRTv. Şi este normal să o refuze, pentru că acel teren este foarte departe de multe cartiere bucureştene şi nu este normal să faci acolo un spital unde mulţi bucureşteni nu vor putea ajunge”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cătălin Deaconescu, consilier general.

„A rămas în pasivitate această cerere. E ca şi cum ai vorbit la pereţi, de aia s-a ajuns aici”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bădulescu pentru MEDIAFAX.

În ceea ce priveşte un posibil refuz al premierului Mihai Tudose legat de trecerea terenului respectiv în administrarea Municipalităţii, Bădulescu a declarat: „Ştiu acest aspect, însă o las pe doamna Firea să facă publice aceste detalii”.

Municipalitatea intenţionează acum să construiască spitalul pe un teren aflat în admistrarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), aflat în Şoseaua Pipera nr. 55.

„Se preia din administrarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti în administrarea directă a Consiliului General al Muncipiului Bucureşti, imobilul situat în Şoseaua Pipera nr. 55, sector 2, în vederea realizări obiectivului de investiţii „Spital Metropolian”, se arată într-un proiect de hotârâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de miercuri, 17 ianuarie.

În acelaşi document, PMB menţionează şi că Guvernul nu a răspuns solicitării din luna iulie 2017.

„Menţionăm faptul că a fost luată în cacul această posibilitate (n.r. – de relocare a autobazei RATB) deoarece, prin H.C.G.M.B. nr.295 din data de 19.07.2017, a fost făcută o solicitare către Guvernul României în vederea transmiterii imobilului situat în Şoseaua Pipera nr. 63-65, sector 2, din domeniul public al statului şi admnistrarea Societăţii Române de Televiziune în domeniul public al municipiului Bucureşti, solicitare care nu are nicio finalitate în acest moment”, se mai arată în expunerea de motive a proiectului.

În luna martie 2017, primarul general anunţa că municipalitatea va investi 300 de milioane de euro în Spitalul Metropolitan.

„Am prevăzut sumele necesare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital metropolitan ultramodern, conform standardelor europene, cu aproximativ 2.000 de paturi, investiţie care se va situa în jurul valorii de 300 milioane de euro. Avantajul unui spital construit de la zero este că toate circuitele medicale pot fi configurate cu respectarea strictă a normelor legale, ceea ce atrage după sine o calitate ridicată a actului medical. Vreau să vă spun că avem secţii în spitalele actuale ale municipalităţii care sunt foarte aglomerate şi este nevoie de construirea unui spital metropolitan ultramodern îndeosebi pentru următoarele specialităţi şi secţii: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, mari arşi”, declara Firea.

Citeşte şi: INCENDIU Dorobanţi

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici