Consilierii generali ai Capitalei vor ca sectoarele să obţină credite numai cu aprobarea lor

Consiliile locale ale sectoarelor Capitalei vor putea obţine împrumuturi interne şi externe pentru investiţii numai cu aprobarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), potrivit unui proiect de hotărâre care va fi discutat în şedinţa de marţi a CGMB.

74 afișări
Imaginea articolului Consilierii generali ai Capitalei vor ca sectoarele să obţină credite numai cu aprobarea lor

Consilierii generali ai Capitalei vor ca sectoarele să obţină credite numai cu aprobarea lor (Imagine: Shutterstock)

Potrivit proiectului, acordul CGMB înaintea obţinerii creditelor este necesar pentru o dezvoltare integrată din punct de vedere economic, social şi investiţional a Capitalei.

"Pentru o gestionare eficientă a finanţelor publice, astfel încât procesul de administrare a datoriei publice locale să asigure menţinerea în limite sustenabile a datoriei publice şi, totodată, pentru asigurarea resurselor necesare finaţării proiectelor de investiţii, Municipiul Bucureşti participă, alături de factorii guvernamentali, la îmbunătăţirea managementului datoriei publice", se mai precizează în document.

Proiectul face referire şi la prevederile Legii 69/2010, care stabilesc plafoane privind finanţările rambursabile ce pot fi contractate, precum şi la cele ale Legii 291/2011, care prevăd că, în 2012, plafoanele privind finanţările rambursabile care pot fi contractate de către unităţile administrativ-teritoriale, precum şi cele privind tragerile din finanţările rambursabile contractate sau care urmează a fi contractate de către unităţile administrativ-teritoriale, sunt de 900 milioane lei, respectiv 1.400 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici