Consiliul Concurenţei lansează o platformă online unde persoanele fizice vor putea sesiza încălcarea legii

Consiliul Concurenţei (CC) va lansa anul viitor o platformă online unde persoanele fizice pot să depună sesizări privind încălcarea legislaţiei în domeniul concurenţei, a declarat, joi, preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu.

331 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei lansează o platformă online unde persoanele fizice vor putea sesiza încălcarea legii

Consiliul Concurenţei lansează o platformă online unde persoanele fizice vor putea sesiza încălcarea legii (Imagine: Shutterstock)

"Vrem să introducem în Legea Concurenţei prevederi legate de facilitarea accesului la informaţii oferite de persoanele fizice, de asemenea separat, fără să avem nevoie de modificări legislative, să lansăm deja anul viitor o platformă online prin care în mod confidenţial ne pot fi furnizate informaţii de la persoanele fizice", a afirmat Chiriţoiu.

El a menţionat că anul viitor Consiliul Concurenţei se va concentra pe modificări la Legea Concurenţei împreună cu Banca Mondială.

"În prima parte a anului viitor vom veni cu un proiect de modificare al legii, nu mă aştept la modificări foarte mari pentru că pentru că acum 3 ani am reuşit să aducem la zi legislaţia. Vrem să ne perfecţionăm mecanismele care să ne permită să soluţionăm mai repede cazurile în instanţă şi să reducem numărul de procese, vrem să facem mai funcţională procedura prin care fimele să recunoască încălcările de lege şi în schimb să primească sancţiuni mai reduse. Ne va ajuta să soluţionăm mai repede cazurile şi să avem mai puţine procese", a explicat Chiriţoiu.

Reprezentantul Consiliului Concurenţei a precizat că prin modificările aduse legislaţiei în domeniu se doreşte, pe lângă încurajarea în continuare a firmelor, care primesc imunitate pentru sesizări şi oferirea de dovezi de încălcare a legii, şi a persoanelor fizice să facă acest lucru.

În urmă cui circa două săptămâni Chiriţoiu a anunţat că instituţia pe care o conduce vrea să încurajeze persoanele fizice să denunţe companiile care încalcă legea concurenţei, cu dovezi pentru începerea unei investigaţii, recompensate financiar, după modelul aplicat de Ungaria, un proiect de act normativ pe această temă urmând să fie lansat anul viitor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici