Consiliul Judeţean Cluj va construi case de tip familial pentru persoanele cu dizabilităţi

  • Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că va construi patru case de tip familial pentru 40 de persoane cu dizabilităţi.
  • Acestea vor fi ridicate în comuna Ciurila.
1447 afișări
Imaginea articolului Consiliul Judeţean Cluj va construi case de tip familial pentru persoanele cu dizabilităţi

Sursa foto: Mediafaxfoto

Consiliul Judeţean Cluj a anunţat că va construi patru case de tip familial, fiecare cu o capacitate de zece locuri, destinate persoanelor adulte cu handicap instituţionalizate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj.

„Este un proiect important prin care dorim să integrăm aceste persoane în rândul comunităţilor, prin promovarea iniţiativei proprii şi a auto-gospodăririi. Totodată, vom diminua astfel presiunea exercitată în prezent pe serviciile furnizate de către DGASPC în sistem instituţionalizat”, a declarat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj.

Cele patru case vor fi amplasate pe o suprafaţă de 1 ha din Sălicea, comuna Ciurila. Locuinţele vor fi compartimentate, utilate şi mobilate modern.

În cadrul acestora, beneficiarii vor avea posibilitatea să realizeze activităţi de bază ale vieţii zilnice şi să înveţe deprinderi de auto-gospodărire, astfel încât să poată fi integraţi sau, după caz, reintegraţi din punct de vedere socio-profesional.

Consiliul Judeţean va contribui la acest proiect cu 3, 5 milioane de lei, respectiv 58,26% din valoarea totală, diferenţa până la suma de 6,1 milioane de lei urmând să fie asigurată printr-un program naţional de înfiinţare de servicii sociale şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici