Constanţa: Adolescent împuşcat de un poliţist după ce a jefuit o casă

Un adolescent de 14 ani dintr-o comună constănţeană a ajuns la spital, marţi noaptea, fiind împuşcat de un poliţist după ce împreună cu un alt tânăr a jefuit casa unei bătrâne şi a refuzat să oprească la somaţiile şefului postului de Poliţie din localitate.

26 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Adolescent împuşcat de un poliţist după ce a jefuit o casă

Constanţa: Adolescent împuşcat de un poliţist după ce a jefuit o casă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, inspectorul Radu Croitoru, în noaptea de marţi spre miercuri Marian Constantin, în vârstă de 14 ani, împreună cu Vasile Arăţoaiei, de 18 ani, au pătruns în casa Niculinei Deacu, de 68 de ani, din comuna constănţeană Ion Corvin, cu intenţia de a o jefui.

Cei doi, care aveau pe feţe fesuri tip cagulă, au fost surprinşi de femeie şi, speriaţi, au fugit fără să fure nimic. Ei au intrat însă în curtea şi în casa vecinei acesteia, Leonora Culea, în vârstă de 75 de ani, pe care au imobilizat-o, punându-i o bandă adezivă pe gură. Tinerii au furat apoi un telefon mobil, un radiocasetofon şi verigheta de pe degetul victimei.

În acest timp, Niculina Deacu a cerut ajutor prin Apelul Unic de Urgenţă 112, iar şeful postului de Poliţie din comună a ajuns în scurt timp la faţa locului şi a început să îi urmărească pe cei doi, fiind ajutat şi de vecinii femeii. Tinerii au fost somaţi de către poliţist să oprească, însă pentru că au continuat să fugă şeful de post a folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical şi patru focuri către suspecţi.

În urma folosirii armamentului, adolescentul de 14 ani a suferit mai multe răni în gamba piciorului drept, în fesa aceluiaşi picior şi la coapsa piciorului stâng. El a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde i s-a acordat ajutorde specialitate, fiind în afara oricărui pericol.

Cel de-al doilea tânăr implicat în jaf, Vasile Arăţoaiei, îngrijitor de animale în comună, a fost identificat şi reţinut ulterior, în buzunarul lui fiind găsit inelul furat de pe degetul Leonorei Culea.

La Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa a fost constituită o echipă condusă de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, care continuă cercetările în acest caz. De asemenea, comisia urmează să stabilească şi dacă şeful de post din Ion Corvin a folosit armamentul în condiţii legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici