Constanţa: Gardul cimitirului, dărâmat după ce bucăţi din acesta s-au prăbuşit şi au ucis un om

Mai mulţi muncitori au început, luni dimineaţă, să demoleze gardul Cimitirului Central din municipiul Constanţa, la cinci zile după ce mai multe plăci din acesta au căzut, în urma incidentului o persoană murind, iar alta fiind rănită.

96 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Gardul cimitirului, dărâmat după ce bucăţi din acesta s-au prăbuşit şi au ucis un om

Constanţa: Gardul cimitirului, dărâmat după ce bucăţi din acesta s-au prăbuşit şi au ucis un om (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Lucrările de demolare au început sunt efectuate de către echipe de muncitori angajate de societatea care are cimitirul în administrare.

Iniţial vor fi dărâmate douăsprezece plăci aflate în continuarea celor căzute săptămâna trecută, după care se va stabili dacă este necesară demolarea unei părţi mai mari.

Directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Gigi Chiru, a cerut încă din ziua în care s-a petrecut incidentul demolarea de urgenţă a bucăţii respective de gard şi realizarea unei expertize a întregii împrejmuiri.

"În paralel am solicitat proprietarului, adică Primăriei Constanţa, să ne prezinte autorizaţia de construire, să ne prezinte cartea tehnică a construcţiei, să ne prezinte proiectul tehnic, pentru că personal cred că acel gard a fost construit de un amator", a declarat Gigi Chiru.

Partea de gard care s-a prăbuşit joia trecută peste doi bărbaţi care treceau prin zonă va rămâne deocamdată la pământ, până la finalizarea expertizei tehnice.

Poliţiştii constănţeni continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul şi aşteaptă acum rezultatele expertizei pentru a putea face încadrarea juridică a faptei.

"Aşteptăm rezultatele expertizei pentru bucata de gard care s-a prăbuşit şi după aceea vom stabili în ce direcţie o va lua anchetă", a declarat, luni, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, comisarul şef Dumitru Catană.

Un bărbat a murit şi altul a fost rănit, joi, după ce mai multe plăci din zidul Cimitirului Central din municipiul Constanţa s-au prăbuşit peste cei doi, care se plimbau pe trotuar. Starea de sănătate a bărbatului rănit este bună, viaţa sa nefiind pusă în pericol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici