Constanţa: Mai multe maşini parcate au fost avariate de copaci rupţi de furtună

Mai multe maşini parcate au fost avariate, luni după-amiază, în judeţul Constanţa, după ce câţiva copaci au căzut peste ele din cauza vântului puternic, porturile fiind în continuare închise de mai bine de 24 de ore din cauza furtunii.

114 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Mai multe maşini parcate au fost avariate de copaci rupţi de furtună

Constanţa: Mai multe maşini parcate au fost avariate de copaci rupţi de furtună (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit pompierilor constănţeni, până în prezent, din cauza vântului puternic, care suflă în rafale cu viteze de până la 70 - 80 mm/h, în judeţul Constanţa câţiva copaci au fost doborâţi la pământ, mai multe maşini fiind avariate.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, pompierii nu au făcut o evaluare exactă a pagubelor produse de furtună.

Totodată, manevrele navelor în porturile de la Marea Neagră au fost sistate de mai bine de 24 de ore şi, din acelaşi motiv, a fost restricţionat şi traficul de barje de pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial. În aceste condiţii, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

De asemenea, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Valurile în largul Mării Negre au atins aproape 7 metri înălţime.

Tot luni, Regia Autonomă Judeţeană de Apă (RAJA) Constanţa a activat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în urma avizărilor meteorologice ce anunţă până miercuri precipitaţii abundente şi vânt puternic.

"Pentru buna funcţionare a sistemului de alimentare cu apă şi canalizare şi pentru a interveni cu promptitudine în rezolvarea problemelor ce pot apărea, la nivelul SC RAJA SA Constanţa s-a activat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, comandament care îi are în componenţă atât pe membrii consiliului director, cât şi pe şefii tuturor secţiilor", menţionează, într-un comunicat, Biroul de presă al regiei, care mai precizează că reprezentanţii acestui comandament vor asigura permanenţa la conducerea acţiunilor specifice întreprinse în această perioadă, 24 de ore din 24.

De asemenea, reprezentanţii RAJA Constanţa mai spun că pentru asigurarea funcţionării sistemelor operate au fost constituite 40 de echipe de intervenţie, dotate cu toate utilajele necesare, ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă şi că singurele probleme care pot apărea în funcţionarea sistemului sunt cele legate de lipsa energiei electrice, provocată de cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt.

"În aceste condiţii, rugăm toţi abonaţii să dea dovadă de înţelegere, pentru că RAJA Constanţa va face tot ce este necesar pentru reluarea alimentării cu apă imediat ce sunt rezolvate problemele apărute în furnizarea energiei", se mai menţionează în comunicatul RAJA Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici