Constanţa: Suspect arestat preventiv în cazul crimei din noaptea de Crăciun de la Dorobanţu

Poliţiştii constănţeni au reţinut un suspect în cazul femeii din Dorobanţu, care a fost găsită moartă în casă, după ce locuinţa i-a fost cuprinsă de flăcări în noaptea de Crăciun, aceasta fiind ucisă cu mai multe lovituri de cuţit, bărbatul fiind arestat preventiv pentru omor deosebit de grav.

227 afișări
Imaginea articolului Constanţa: Suspect arestat preventiv în cazul crimei din noaptea de Crăciun de la Dorobanţu

Constanţa: Suspect arestat preventiv în cazul crimei din noaptea de Crăciun de la Dorobanţu (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, suspectul este un tânăr în vârstă de 22 de ani, din localitate, vecin cu victima, care, în seara de Crăciun, a mers la femeie să-i ceară bani de băut. Întrucât aceasta nu a vrut să îi dea, el a ucis-o cu patru lovituri de cuţit, a luat 300 de lei pe care i-a găsit în casă, a dat foc la locuinţă şi apoi a plecat în discotecă şi le-a făcut cinste cunoscuţilor. Mai mult, el a recunoscut în faţa anchetatorilor cum, la un moment dat, când a rămas fără ţigări, l-a trimis pe barman să-i cumpere dintr-o localitate învecinată, plătindu-i benzina cu 100 de lei.

Tânărul a fost reţinut, miercuri, sub acuzaţia de omor deosebit de grav, iar joi a fost prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Constanţa care au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă.

Pompierii constănţeni au fost solicitaţi să intervină în noaptea de Crăciun pentru a lichida un incendiu ce cuprinsese casa unei femei din satul Dorobanţu, locuinţa fiind distrusă de flăcări în proporţie de aproape 90 la sută. După stingerea focului proprietara casei a fost găsită moartă, cu un cuţit înfipt în spate, la faţa locului fiind chemaţi criminaliştii. Femeia locuia singură în casă, fiind văduvă de mai mulţi ani.

La data respectivă, oamenii legii spuneau că, deşi datele indicau comiterea unei crime, exista şi posibilitatea ca femeia să fi căzut accidental în cuţit în timp ce încerca să iasă din casa cuprinsă de flăcări. Această variantă era susţinută şi de rezultatele preliminare ale cercetărilor efectuate de pompieri după stingerea incendiului, care arătau că focul pornise din zona sobei cu lemne.

Ulterior, necropsia a indicat fără tăgadă că moartea nu a fost accidentală, victima fiind omorâtă cu mai multe lovituri de cuţit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici