Contestaţia arestaţilor în dosarul privind traficul de ovule, judecată luni

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) va judeca, luni, contestaţia medicului specialist ginecolog şi şef al clinicii Sabyc, Harry Mironescu, a fiului acestuia Yair Miron şi a Ceciliei Borza, arestaţi preventiv în dosarul de trafic de ovule instrumentat de procurorile DIICOT.

19 afișări
Imaginea articolului Contestaţia arestaţilor în dosarul privind traficul de ovule, judecată luni

Contestaţia arestaţilor în dosarul privind traficul de ovule, judecată luni (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

La începutul săptămânii, Tribunalului Bucureşti a admis cererea procurorilor Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor trei, aceştia fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Această decizie a fost atacată cu recurs de cei trei la Curtea de Apel Bucureşti, contestaţia urmând să fie judecată luni, 27 iulie.

Tribunalului Bucureşti arăta în motivarea acestei decizii că una dintre persoanele vizate în acest dosar, Florina Iordache, declara că, timp de doi ani, acesteia i-au fost prelevate ovule de patru - cinci ori. Femeia a primit de la Cecilia Borza, de trei ori, sumele de 700, 800 şi 1.000 de lei, pentru fiecare operaţie de prelevare ovule.

Florina Iordache arată în declaraţia sa că toate aceste fapte s-au petrecut în sediul clinicii Sabyc, la aproximativ două ore de la efectuarea operaţiei, iar că ulterior, i s-a propus de către doctorul Harry Mironescu şi de Cecilia Borza ca, dacă mai aduce şi alte femei care să fie de acord să li se preleveze ovule, să primească un comision de 100 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici