Controale în Capitală la comercianţi de flori şi plante naturale

Poliţiştii bucureşteni fac, joi dimineaţă, controale la comercianţi de flori şi plante naturale din Piaţa Coşbuc din Capitală, pentru a descoperi eventuale cazuri de evaziune fiscală.

189 afișări
Imaginea articolului Controale în Capitală la comercianţi de flori şi plante naturale

Controale în Capitală la comercianţi de flori şi plante naturale (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Acţiunea a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de poliţişti cu privire la faptul că mai mulţi agenţi economici ce activează în acest domeniu nu ar înregistra în evidenţele contabile operaţiunile comerciale efectuate, pentru a nu plăti taxele la bugetul de stat, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

"Acţiunea se desfăşoară la punctele de lucru ale agenţilor economici în cauză, despre care există date şi indicii că şi-ar fi procurat bunurile astfel comercializate de la societăţi terţe, care, prin achiziţii intracomunitare, introduceau în ţară plantele naturale şi le distribuiau apoi comercianţilor spre valorificare fără documente contabile", a precizat sursa citată.

Totodată, poliţiştii urmăresc indentificarea unor mijloace de probă ce ar putea fi folosite ulterior în probarea activităţii infracţionale a celor implicaţi în săvârşirea faptelor de evaziune fiscală.

Controalele au loc la comercianţi din Piaţa Coşbuc, potrivit unor surse din Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici