Control pentru descoperirea staţiilor de radio pirat, încheiat cu 17 dosare penale

Poliţiştii şi specialiştii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) au percheziţionat, vineri, 17 locuinţe din Bucureşti, cu scopul de a depista radiourile- pirat, în urma controlului fiind întocmite 17 dosare penale, informează, sâmbătă, IGPR.

270 afișări
Imaginea articolului Control pentru descoperirea staţiilor de radio pirat, încheiat cu 17 dosare penale

Control pentru descoperirea staţiilor de radio pirat, încheiat cu 17 dosare penale (Imagine: picasaweb.google.com)

Verificările au fost făcute în Bucureşti, de echipe mixte formate din poliţişti şi specialiştii ANRCTI. Aceştia au percheziţionat locuinţe unde aveau informaţii că funcţionează ilegal unele posturi de radio.

Potrivit IGPR, în urma controlului la cele 17 locaţii a fost ridicată pentru cercetări aparatură de emitere de programe pe diferite frecvenţe radio, fiind întocmite 17 dosare penale.

Astfel, au fost depistaţi Claudiu N., de 20 ani, din judeţul Giurgiu, care emitea neautorizat programe muzicale pe o frecvenţă radio, sub denumirea de "Radio Simpaticul", precum şi Artime S., de 40 ani, care emitea programe radio pe o frecvenţă din banda de radiodifuziune naţională.

De asemenea, a fost identificat şi Constantin M., de 21 ani, din judeţul Dâmboviţa, care emitea programe radio fără a deţine autorizaţiile prevăzute de lege.

Potrivit IGPR, aceste emiteri neautorizate pot provoca perturbaţii radiocomunicaţiilor destinate serviciilor speciale, poliţiei, pompierilor şi altor instituţii similare, iar controlul s-a desfăşurat în baza unui protocol de colaborare referitor la comunicaţiile electronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici