Controversă provocată de Apple din cauza unui emoji sub forma steagului palestinian

  • Compania Apple a fost criticată după ce un emoji sub forma unui steag palestinian a fost propus utilizatorilor de iPhone.
  • Ideograma le-a apărut celor care au scris cuvântul „Ierusalim”.
  • Compania susţine că modificarea nu a fost intenţionată.
145 afișări
Imaginea articolului Controversă provocată de Apple din cauza unui emoji sub forma steagului palestinian

Atât israelienii, cât şi palestinienii au pretenţii asupra oraşului antic Ierusalim. Israelul susţine că oraşul este capitala sa, în timp ce palestinienii pretind că partea de est a Ierusalimului le aparţine şi trebuie să fie capitala viitorului stat palestinian.

Prezentatoarea TV Rachel Riley, care este evreică, a remarcat pe reţelele de socializare că alte steaguri naţionale nu apar atunci când utilizatorii scriu numele unor capitale. Pe platforma X ea a cerut explicaţii de la Apple.

„Utilizarea standardelor duble cu privire la Israel este o formă de antisemitism”, a argumentat ea.

În replică, Apple a explicat pentru BBC că schimbarea nu a fost intenţionată şi a fost provocată de o actualizare de software. Problema va fi remediată într-o viitoare actualizare de software, a mai transmis Apple.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici