Copii aflaţi în largul mării cu ambarcaţiunile, salvaţi de poliţiştii de frontieră

Un grup de opt copii însoţiţi de un profesor, care ieşiseră în largul mării cu mai multe ambarcaţiuni gen yolă, au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni după ce vremea s-a înrăutăţit brusc, iar aceştia erau în pericol.

117 afișări
Imaginea articolului Copii aflaţi în largul mării cu ambarcaţiunile, salvaţi de poliţiştii de frontieră

Copii aflaţi în largul mării cu ambarcaţiunile, salvaţi de poliţiştii de frontieră (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisarul-şef Adrian Burcea, joi după-amiază, opt copii, elevi la Şcoala nr. 27 din Constanţa, membri ai Yacht Club Român, au ieşit pe mare cu şapte ambarcaţiuni - şase tip Optimist, iar cea de-a şaptea tip Cadet, pentru un antrenament de yachting în zona Periboina - Gura Portiţei.

Cei opt copii erau însoţiţi şi de profesorul de sport de la club, Dumitru Micu. La un moment dat, vremea a început brusc să se înrăutăţească, cu vânt puternic şi valuri mari, astfel că securitatea ambarcaţiunilor şi a copiilor era în pericol. În acel moment, profesorul a solicitat sprijinul poliţiştilor de frontieră constănţeni, care au intervenit cu o şalupă de intervenţie rapidă şi i-au recuperat pe copii şi pe profesorul lor, care au fost duşi în siguranţă la mal. Ulterior, şalupa Poliţiei de Frontieră a remorcat şi cele şapte ambarcaţiuni care au fost ancorate la Periboina.

Tot joi, în cursul serii, poliţiştii de frontieră constănţeni au fost solicitaţi să intervină în ajutorul echipajului unei ambarcaţiuni care rămăsese în derivă, în zona Pescărie Mamaia, din cauza unei pene de combustibil. În zonă a fost trimisă o şalupă a Poliţiei de Frontieră Constanţa, iar ambarcaţiunea respectivă a fost remorcată pentru a reveni în siguranţă în Portul Turistic Tomis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici