Copiii bat mingea în curtea şcolii, chiar dacă autorităţile nu-i lasă: ”Nu renunţ la fotbal niciodată”

  • În noul an şcolar, sportul cu mingea este interzis la orele de educaţie fizică
  • Medic: “ Probabil că această recomandare de a nu face sport de contact nici măcar în aer liber se bazează pe o precauţie maximă.”
  • Copil: “ Nu renunţ la fotbal niciodată.”
1523 afișări
Imaginea articolului Copiii bat mingea în curtea şcolii, chiar dacă autorităţile nu-i lasă: ”Nu renunţ la fotbal niciodată”

Din toamnă, copilul tău nu mai are voie să bată mingea la orele de educaţie fizică. Aşa ar evita să se îmbolnăvească de COVID-19.

Medicul Gindrovel Dumitra, vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie din România spune că nu există studii care să arate că infecţia se poate lua în timpul unui joc de fotbal, dar riscurile există.

Vestea l-a supărat pe Ştefan. Visează să ajungă fotbalist profesionist şi se antrenează intens. Spune că nu va renunţa la minge. Până va suna clopoţelul, Ştefan şi prietenii lui joacă fotbal în curtea unei şcoli din Craiova. În fiecare seară, terenurile de sport de aici sunt transformate în adevărate arene sportive, unde se adună zeci de copii.

“În condiţii de efort, asta înseamnă că apare o tahicardie. Deci, copilul respiră mult mai des. Posibil să respire uul în faţa celuilalt şi atunci, într-adevăr, e posibil să apară o infectare în cazul în care unul dintre copii este bolnav.”, a declarat Gindrovel Dumitra – vicepreşedintele Societăţii de Medicină de Familie din România,

”Având în vedere că sunt şi la un club sportiv de fotbal, o să-mi fie foarte greu.N-o să mă mai antrenez şi o să uit destul de mult din ce am învăţat . Şi o să mă simt foarte trist”, spune Cristian, elev la un liceu din Craiova.

  • Cristian: Ne ia şi plăcerea de a juca fotbal.
  • Reporter: O să renunţi la fotbal?
  • Cristian: Niciodată.
  • Reporter: Şi cum o să mai joci?
  • Cristian: Păi...afară, în curte.

“Putem veni, cum suntem acum, în vacanţă, în weekenduri, chiar şi după şcoală, şi tot vom continua să facem sport şi mişcare”, spune un alt elev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici