Copiii care au peste 54 de kg nu au voie să utilizeze echipamentele de joacă din parcurile Timişoarei

Copiii care au o greutate mai mare de 54 de kilograme, precum şi cei cu vârste peste 14 ani nu au voie să utilizeze echipamentele de joacă din parcurile publice din Timişoara, potrivit unui regulament aprobat de consilierii locali, transmite corespondentul Mediafax.

367 afișări
Imaginea articolului Copiii care au peste 54 de kg nu au voie să utilizeze echipamentele de joacă din parcurile Timişoarei

Copiii care au peste 54 de kg nu au voie să utilizeze echipamentele de joacă din parcurile Timişoarei

Consiliul Local Timişoara a adoptat, în ultima şedinţă din acest an, un proiect de hotărâre privind modificarea “Regulamentului de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al Municipiului Timişoara”.

Noile reguli vor include şi interzicerea utilizării echipamentelor de joacă de copiii care au o greutate de peste 54 de kilograme.

“Persoanelor cu vârsta mai mare de 14 ani sau persoanelor a căror greutate corporală cumulată depăşeşte 54 de kilograme le este interzisă utilizarea echipamentelor de joacă pentru copii”, se arată în regulamentul aprobat de Consiliul Local Timişoara.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au explicat faptul că micuţii nu vor fi totuşi amendaţi dacă folosesc echipamentele de joacă, pentru că legea nu prevede sancţiuni în astfel de cazuri, ci că aceste reglementări reprezintă doar o "completare birocratică".

De altfel, şeful Direcţiei de Mediu din cadrul Primăriei Timişoara a fost amendat cu 500 de lei de Protecţia Consumatorului pentru că nu existau limitări de greutate şi de vârstă în parcurile din oraş, în ceea ce priveşte utilizarea echipamentelor de joacă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici