Copiii din comuna argeşeană Bârla, intoxicaţi cu antigel, externaţi

Cei cinci copii din comuna argeşeană Bârla intoxicaţi cu antigel după ce au băut apă de la robinetul şcolii vor fi externaţi, luni dimineaţă, din Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu şi vor fi duşi acasă cu o ambulanţă a unităţii sanitare.

127 afișări
Imaginea articolului Copiii din comuna argeşeană Bârla, intoxicaţi cu antigel, externaţi

Copiii din comuna argeşeană Bârla, intoxicaţi cu antigel, externaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Cei cinci copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 9 ani, au ajuns la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" în urmă cu o săptămână, fiind diagnosticaţi cu "intoxicaţie acută accidentală cu atigel".

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Spitalul "Grigore Alexanrescu", copiii vor fi externaţi luni dimineaţă, starea lor fiind bună, fără a mai avea semne clinice sau biologice de intoxicaţie cu antigel (etilen glicol).

Copiii, împreună cu mamele lor, vor fi transportaţi în comuna Bârla cu o ambulanţă a unităţii medicale, precizează sursa citată.

În perioada spitalizării, copiilor li s-a administrat alcool pentru neutralizarea substanţei ingerate, fiind menţinuţi în stare de "ebrietate controlată".

Copiii au băut, în 10 noiembrie, apă de la robinetul şcolii, ulterior constatându-se că aceasta conţinea antigel din cauză că centrala termică a unităţii de învăţământ a fost montată defectuos.

Un alt copil din comuna Bârla a fost adus, marţea trecută, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", însă, în urma analizelor, medicii au constatat că acesta nu era intoxicat cu antigel, iar starea sa era bună.

Parchetul Tribunalului Argeş şi Prefectura judeţului au început anchete în cazul celor cinci elevi de la şcoala din comuna Bârla intoxicaţi cu antigel, fiind vizată atât firma care a instalat centrala termică, cât şi societatea care a pregătit instalaţiile.

În urma incidentului, cursurile la Şcoala Generală din localitatea Bârla au fost suspendate, iar unitatea a fost sigilată pentru cercetări, inspectorii Autorităţii de Sănătate Publică luând probe de apă pentru analize.

Autorităţile locale din comună Bârla susţin că responsabilitatea pentru producerea incidentului aparţine angajaţilor firmei care au instalat centrala termică a şcolii şi care nu au montat supapele ce separau circuitul termic de reţeaua de alimentare cu apă potabilă.

Reprezentanţii ISCIR Argeş care au participat la ancheta desfăşurată la Şcoala Generală de la Bârla au constatat că centrală termică în cauza nu are autorizaţie de funcţionare şi nu are documentele de provenienţă.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti au confirmat, vineri, că societatea care a pus antigel în centrala termică a şcolii generale din localitatea argeşeană Bârla nu avea autorizaţie pentru astfel de operaţiuni.

Potrivit procurorului Iolanda Drăguţ de la Parchetul Judecătoriei Piteşti, acuzaţiile din dosar sunt de infectare a apei şi vătămare corporală din culpă.

Reprezentanţii Petro Protect, firma care a câştigat licitaţia pentru instalarea centralei termice a şcolii, au declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Piteşti, că lucrătorii societăţii aduse de autorităţile locale pentru a pune în funcţiune centrala şi care au pus antigel în instalaţie au fost cel puţin inconştienţi pentru că nu trebuia pusă o asemenea substanţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici