Copiii unei familii ce face parte dintr-o sectă, luaţi de Protecţia Copilului

Opt copii ai unei familii care face parte din Secta Vidrenilor, din comuna Măguri Răcătău, judeţul Cluj, au fost luaţi, marţi, de Direcţia Judeţeană de Protecţie a Drepturilor Copilului şi internaţi într-o casă familială din Huedin, din cauza preceptelor sectei, care interzice accesul la sistemul medical.

78 afișări

Copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani intraseră de mai mult timp în atenţia Direcţiei, din cauza preceptelor Sectei Vidrenilor, din care făceau parte şi care interzice, printre altele, accesul la sistemul medical.

Directorul Direcţiei, Nicoleta Brad, a declarat, marţi, că preluarea copiilor a fost posibilă numai printr-o ordonanţă preşedinţială emisă de instanţă şi cu ajutorul Poliţiei şi al jandarmilor, datorită refuzului tatălui lor de a permite insitutuţiilor statului vizitarea copiilor.

"Am fost nevoiţi să intervenim datorită preceptelor sectei, care, printre altele, nu permitea copiilor să fie consultaţi de doctor", a spus Brad.

Potrivit acesteia, copiii vor sta o lună în casa familială din Huedin, perioadă în care vor fi evaluaţi din punctul de vedere al sănătăţii, stării psihice şi emoţionale.

"Copiii locuiau doar cu tatăl lor, care le spunea că a vorbit cu Dumnezeu, iar Dumnezeu i-a spus tot felul de lucruri despre mama lor. Erau traumatizaţi", a mai spus Nicoleta Brad.

Cei opt copii ai familiei Vidreanu frecventau sporadic şcoala, astfel încât se vor lua măsuri şi în ceea ce priveşte educaţia lor.

Secta Vidrenilor numără câteva zeci de persoane din comuna Măguri Răcătău, care locuiesc izolate de restul satului şi nu au contacte cu restul populaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici