Copil de 3 ani mort în urma unei operaţii de polipi la SJU Sibiu

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Sibiu au început o anchetă după ce un copil de trei ani şi jumătate a murit în urma unei operaţii de extirpare a polipilor, tatăl acestuia, care îi acuză pe medici de malpraxis, depunând reclamaţii la conducerea unităţii, la Colegiul Medicilor şi la Parchet.

791 afișări

Un bărbat din Sibiu, Ovidiu Nicolae Bogdan, a organizat, sâmbătă, o conferinţă de presă în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu, pentru a anunţa că fiul său de trei ani şi jumătate, Alexandru Ioan Bogdan, a murit în urma unei operaţii de extirpare a polipilor realizată în unitatea medicală, bărbatul spunând că este vorba despre un caz de malpraxis.

El a spus că în 5 iunie şi-a dus copilul la spital pentru operaţie şi l-a lăsat împreună cu soţia sa, iar după intervenţia chirurgicală copilul a fost dus în salon la mamă, care a sesizat, la scurt timp, că acesta avea ume de sânge pe faţă, iar buzele i se învineţiseră.

"Intervenţia chirurgicală s-a derulat într-o perioadă scurtă, din ce mi-a spus soţia. Ulterior, copilaşul a fost adus în salon, pus pe burtică, cu capul într-o parte. Avea şi urme de sânge pe faţă. I l-a pus mamei în braţe ca să se liniştesască. După o perioadă relativ scurtă de timp, soţia, rămasă singură cu el în salon, a observat că copilul are buzele vinete, l-a alertat imediat pe domnul doctor Rusu Gabriel, care, constatând că nu mai are puls şi nu mai respiră, a început manevrele de resuscitare manuală în primă fază şi a sunat la secţia de Urgenţe, să vină echipa de resuscitare. Perioadă de timp destul de mare, având în vedere că secţia ORL se află în diagonala spitalului, la o distanţă destul de mare de secţia de Urgenţă şi nu se putea interveni, din punctul meu de vedere, în timp util pentru a putea salva viaţa copilaşului", a povestit bărbatul.

El afirmă că fiul său a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost mutat în secţia de terapie intensivă, unde a avut respiraţie neregulată timp de două zile, după care nu a mai respirat singur deloc, fiind ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

"Acum două zile a mai făcut un stop cardiac la secţia de terapie intensivă, iar în data de 14 iunie (vineri -n.r.), la ora 7.00 dimineaţa, a mai avut încă un stop, care a fost mortal. Copilul nu a mai putut fi resuscitat şi, din comă fiind, a decedat", a mai spus Ovidiu Nicolae Bogdan.

Bărbatul a afirmat că a depus reclamaţie la conducerea spitalului, la Colegiul Medicilor şi a sezizat Parchetul Judecătoriei Sibiu pentru "malpraxis şi lipsa deontologiei profesionale".

"Nu vreau să acuz pe cineva, poate nu sunt eu cel în măsură. Eu sunt doar părintele îndurerat care vrea să aducă la cunştinţa opiniei publice fapte care, după părerea mea, nu ar trebui să se mai întâmple şi ar trebui, poate, cu toţii să devenim un pic mai responsabili şi să ne gândim că în momentul în care dorim să facem o intervenţie chirurgicală ar trebui să ştim că avem cam tot ce ne trebuie la îndemână, nu să cerem de la vecini, pentru că dacă apare o situaţie de criză, aşa cum a apărut în cazul copilaşului meu, posibilitatea de a mai interveni poate să fie degeaba", a mai susţinut sibianul.

Întrebat de ce a adus copilul la Spitalul Judeţean Sibiu pentru operaţie, deşi există un spital de pediatrie în oraş, bărbatul a spus că el, personal, a fost operat de două ori de medicul la care şi-a adus copilul şi, având mare încredere în acesta, a vrut să-l opereze şi pe cel mic.

Tatăl copilului a mai anunţat că luni îşi va angaja şi un avocat pentru a stabili ce are de făcut în continuare.

Contactat telefonic de corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Sibiu, Decebal Todăriţă, a spus că au fost începute verificări în acest caz.

"Legat de acest caz, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă face o analiză din punct de vedere medical şi administrativ. Pentru salvarea vieţii băieţelului s-a făcut tot ceea ce era omeneşte şi medical posibil. Din nefericire, copilul a decedat", a declarat Decebal Todăriţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici