Copilul ce va fi transferat de la Oradea la Bucureşti cu un avion MapN trebuie operat de urgenţă

Copilul ce va fi transferat de la Oradea la Bucureşti, duminică seara, cu un avion pus la dispoziţie de MapN, este aşteptat în Capitală de o echipă de neurochirurgi şi va intra direct în sala de operaţii.

2 afișări

Copilul, în vârstă de doi ani şi jumătate, a fost internat în stare gravă, duminică dimineaţă, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de copii "Gavril Curteanu" din Oradea.

"Fetiţa suferă de hidrocefalie internă, adică o acumulare de lichid în creier. Starea ei s-a înrăutăţit în jurul orei amiezii şi am solictiat SMURD-ului să fie transportată la Bucureşti, deoarece la secţia de neurochirurgie din Oradea nu există condiţiii pentru a opera un copil de doi ani jumate", a declarat pentru MEDIAFAX dr. Ritli Ladislau, medicul de gardă.

"Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, niciun elicopter din ţară nu a putut veni să îl ia", a declarat, dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Oradea.

De situaţie a fost informat secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, care, potrivit doctorului Borcea, a intervenit la Minsterul Apărării Naţionale, de unde s-a pus la dispoziţie de urgenţă o aeronavă militară, care să asigure transportul copilului bolnav.

"La ora 18.00, avionul e aşteptat să aterizeze pe aeroportul din Oradea. Copilul va fi transportat la Bucureşti, unde e aşteptat de o echipă de neurochirurgi. Va intra direct în sala de operaţii, fiindcă se află într-o stare foarte gravă", a spus doctorul Borcea.

Un avion militar, având la bord un echipaj SMURD Bucureşti, a decolat din Bucureşti spre Oradea, pentru a aduce la Spitalul Bagdasar din Capitală copilul cu grave probleme neurologice, a afirmat, duminică, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

"Starea copilului este foarte gravă. El suferă de hidrocefalie. Are un sindrom de hipertensiune intracraniană acută cu blocarea circulaţiei lichidului cefalorahidian. Este nevoie urgent de o intervenţie pentru reducerea tensiunii intracraniene", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, medicul Raed Arafat.

Potrivit lui Arafat, Ministerul Sănătăţii a cerut spijin MApN întrucât elicoperele SMURD nu pot circula din cauza condiţiilor nefavorabile din zona montană, dar şi din Capitală.

"Ministerul Apărării a răspuns imediat solicitării, iar acum (ora 17.05) Avionul este în drum spre copil. Estimez ca în cel mult două ore şi jumătate micuţul să fie deja în Capitală", a mai spus subsecretarul de stat.

În ultimele zile, mai multe elicoprere SMURD sau ale MIRA au intervenit pentru salvarea vieţilor unor persoane aflate în stare gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici