Copilul rănit în accidentul din Vrancea, adus cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală

Copilul de trei ani rănit în accidentul rutier produs, duminică, în judeţul Vrancea a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat în stare critică la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, în timp ce la Spitalul Judeţean din Focşani au mai rămas internate trei persoane rănite în accident.

309 afișări
Imaginea articolului Copilul rănit în accidentul din Vrancea, adus cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală

Copilul rănit în accidentul din Vrancea, adus cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani, copilul de trei ani, care a suferit un traumatism cranian sever, se afla în comă în momentul în care a fost preluat de echipajul SMURD şi transportat la un spital din Capitală.

La Spitalul Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani au mai rămas internate trei persoane rănite în urma accidentului - mama copilului, în vârstă de 31 de ani, din Valea Râmnicului, care are un traumatism cranio-facial şi unul abdominal, dar şi leziuni la mâini şi picioare, fiind internată la terapie intensivă, o femeie de 48 de ani, pasageră în aceeaşi maşină şi şoferul autoturismului, în vârstă de 33 de ani.

În urma accidentului, în care au fost implicate trei maşini, au ajuns la Spitalului Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani şi preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova, Dumitru Pulbere (59 de ani), care a suferit leziuni minore, soţia acestuia, Alexandra Pulbere (55 de ani), care a suferit un traumatism la un picior, precum şi un judecător al Curţii Constituţionale, Petru Răilean, care îi însoţea pe cei doi. Niciunul dintre ei nu a necesitat internarea, iar în cursul după-amiezii preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova şi soţia sa au plecat spre Chişinău, în timp ce judecătorul Petru Răilean şi-a continuat drumul spre Bucureşti, acolo unde oficialii din Republica Moldova ar fi urmat să participe, luni, la o întâlnire de rang înalt.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, accidentul s-a produs duminică la ora 11.40, pe DN 2 (E85), la ieşirea din localitatea Garoafa spre Tişiţa,
după ce un bucureştean de 63 de ani, aflat la volanul unui autoturism Opel Astra, nu s-a asigurat la ieşirea de pe un drum judeţean şi nu a acordat prioritate unui autoturism Volkswagen condus regulamentar pe direcţia Focşani-Adjud de un tânăr de 33 de ani din comuna buzoiană Valea Râmnicului, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului, autoturismul condus de buzoian a fost proiectat într-un autoturism Opel Insignia care era condus regulamentar pe direcţia Adjud-Focşani de un bărbat de 46 de ani şi în care se aflau preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova, Dumitru Pulbere, soţia acestuia, precum şi un judecător.

În urma accidentului şi-a pierdut viaţa un bărbat de 56 de ani, din comuna Valea Rîmnicului, judeţul Buzău, care se afla pe scaunul din dreapta faţă al autoturismului Opel Astra, iar alte şapte persoane au fost rănite.

Poliţiştii au stabilit că nici unul dintre şoferii implicaţi în accident nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici