Copos s-a prezentat la DNA în dosarul Loteria în care este cercetat şi Dan Voiculescu

George Copos s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a i se aduce la cunoştinţă o nouă învinuire în dosarul Loteria în care este cercetat, alături de preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu şi de fiica acestuia Camelia Voiculescu, pentru fapte precum spălare de bani şi fals.

63 afișări
Imaginea articolului Copos s-a prezentat la DNA în dosarul Loteria în care este cercetat şi Dan Voiculescu

Copos s-a prezentat la DNA în dosarul Loteria în care este cercetat şi Dan Voiculescu (Imagine: Mediafax Foto)

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Copos a refuzat să facă declaraţii.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA i-au prezentat, joi, lui George Copos ordonanţa de extindere a acuzării în dosarul Loteria. George Copos va mai veni o dată la DNA pentru a fi audiat în acest dosar, au precizat sursele citate.

Procurorii anticorupţie au extins acuzaţiile în dosarul Loteria în care sunt cercetaţi preşedintele fondator al PC Dan Voiculescu, fiica sa Camelia Voiculescu şi George Copos, alături de alte trei persoane, aceştia urmând să fie citaţi la DNA, pentru aducerea la cunoştinţă a învinuirilor.

Surse judiciare declarau, în urmă cu o săptămână, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins acuzaţiile în cazul celor şase persoane cercetate în acest dosar. Aceştia vor fi din nou citaţi, în perioada următoare, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a le fi prezentată noua acuzaţie, precizau sursele citate.

În 3 aprilie 2007, DNA anunţa că Dan Voiculescu, fiica sa Camelia şi omul de afaceri George Copos sunt cercetaţi într-un dosar deschis de procurorii anticorupţie, fiind acuzaţi de fapte precum spălare de bani şi fals.

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în acest dosar în 30 martie 2007. Primul vizat a fost Dan Voiculescu, acuzat de spălare de bani. Ulterior, în acelaşi dosar, procurorii au început urmărirea penală şi împotriva fiicei acestuia, Camelia Voiculescu, acuzată de spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Alături de familia Voiculescu, în dosar mai sunt cercetaţi preşedintele Consiliului de Administraţie al Grivco SA, Mihai Lazăr, principalul acţionar al Ana Holding George Copos, angajatul acestuia Giulio-Giuseppe Roza şi Nicolae Cristea.

Copos şi Roza, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Ana Holding, sunt acuzaţi că au participat la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate, dar şi de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani. Adrian Cristea este acuzat de participare la o licitaţie cu strigare cu oferte trucate.

Procurorii susţin că au probe potrivit cărora, în perioada 2000 - 2004, Copos "a spălat" o parte din banii obţinuţi "ilicit" din vânzarea a 38 de spaţii comerciale către Loteria Română. Copos ar fi transferat banii prin conturile personale ale Cameliei Voiculescu sau ale lui Dan Voiculescu, dar şi prin cele ale Grivco SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici