Corlăţean: Se caută avionul dispărut în SUA. Nu avem confirmarea oficială despre Andrei Postelnicu

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, marţi, că, momentan, MAE nu are confirmarea oficială privind faptul că Andrei Postelnicu ar fi pilotat avionul dispărut vineri în SUA.

549 afișări
Imaginea articolului Corlăţean: Se caută avionul dispărut în SUA. Nu avem confirmarea oficială despre Andrei Postelnicu

Corlăţean: Se caută avionul dispărut în SUA. Nu avem confirmarea oficială despre Andrei Postelnicu

"Am transmis instrucţiuni în cursul acestei dimineţi prin Direcţia Generală Afaceri Consulare către Ambasada noastră la Washington să fie în permanent contact cu autorităţile americane. Din informaţiile pe care le primisem de la Ambasada noastră la Washington până să începem audierea la comisiile parlamentare (ora 14.00 - n.r.) se confirmă dispariţia unui avion în legătură cu care existau indicii că ar fi existat şi un cetăţean român. Nouă nu ne-a fost confirmată până în urmă cu puţin timp, în mod oficial, identitatea" pilotului, a precizat Titus Corlăţean.

Şeful diplomaţiei a spus că sunt în curs de desfăşurare operaţiunile de salvare întreprinse de autorităţile americane.

"Noi avem informaţia că, din păcate, condiţiile meteo erau destul de proaste, dar se fac toate eforturile. În orice caz, la nivelul ambasadei suntem în legătură permanentă cu autorităţile americane şi, pe măsură ce vom avea informaţii, le vom comunica în primul rând familiei, că aşa este firesc, şi mai departe la nivelul opiniei publice", a precizat Corlăţean.

Întrebat dacă MAE a luat legătură cu familia jurnalistului de origine română, Titus Corlăţean a subliniat că nu poate face comentarii cu privire la identitatea pilotului, cât timp partea americană nu a comunicat în mod oficial.

"Există elementele apărute pe care dumneavoastră le-aţi prezentat în presă, dar am obligaţia să fiu prudent în declaraţii până nu avem elementele oficiale comunicate de partea aemericană", a spus Corlăţean.

Un avion pilotat de jurnalistul britanic de origine română Andrei Postelnicu a dispărut vineri noaptea în largul Floridei, relatează presa locală americană, în pagina electronică.

Echipele de salvare au găsit lucruri aparţinând pilotului, identificat drept Andrei Postelnicu, relatează staţia locală a CBS.

Potrivit WPTV, localnicii ar fi găsit o gheată şi un rucsac aparţinând pilotului, în apropiere de Insula Hutchinson, dar nicio urmă a avionului. În plus, nu a fost depistat nici vreun semnal de ajutor din larg.

Avionul a decolat de pe aeroportul Marathon din Florida Keys şi ar fi trebuit să ajungă la Vero Beach vineri noaptea, relatează site-ul keysnet.com. Acesta a dispărut undeva în apropiere de insula St. Lucie. Căutările aeriene se concentrează pe posibilitatea ca acesta să se fi prăbuşit în Oceanul Atlantic.

Postelnicu a închiriat avionul, un Piper PA-28 Cherokee, de la o companie locală cunoscută ca "Pilot's Paradise".

Părăsind România la vârsta de 17 ani, Andrei Postelnicu a lucrat timp de opt ani pentru cotidianul britanic Financial Times şi pentru Bloomberg News. Activitatea sa jurnalistică include reportaje, articole de analiză şi comentarii pentru BBC, RFI, Foreign Policy şi Newsweek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici