Cornel Dinicu a fost arestat preventiv în dosarul Ferma Dacilor

  • Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a fost arestat preventiv, miercuri seara, printr-o decizie a magistraţilor Judecătoriei Ploieşti.
  • Alţi doi administratori ai firmei au fost arestaţi la domiciliu.
1414 afișări
Imaginea articolului Cornel Dinicu a fost arestat preventiv în dosarul Ferma Dacilor

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor

Decizia de miercuri a magistraţilor nu este definitivă şi poate fi contestată, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Judecătoriei Ploieşti.

Anterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova anunţase că procurorul de caz a formulat faţă de un administrator statutar şi doi administratori în fapt ai societăţii comerciale propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile.

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cele trei persoane fizice, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

„În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfăşurat în mod convergent şi sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea activităţii de <cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată>, desfăşurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, judeţul Prahova”, arată procurorii.

Aceştia susţin că construcţia corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie şi spaţii de cazare la parter şi mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obţinerea avizelor şi autorizaţiei de construire. Totodată, demersurile şi măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale.

De asemenea, procurorii precizează că unitatea turistică a funcţionat fără obţinerea avizelor şi a autorizaţiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru funcţionarea corespunzătoare şi fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

„Situaţia expusă anterior a creat premisele izbucnirii şi propagării la data de 26.12.2023, în jurul orei 05:45, a unui incendiu ce a condus la distrugerea imobilului şi la decesul a 7 persoane fizice, sursa probabilă a incendiului fiind <efectul termic al curentului electric>, în condiţiile în care societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea <pompă de apă> având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni”, mai spun procurorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici