Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 august. Coreea de Sud raportează peste 300 de cazuri noi. Previziunile experţilor pentru SUA

  • Coreea de Sud anunţă cel mai mare bilanţ zilnic de noi îmbolnăviri de la sfârşitul lunii martie.
  • Brazilia raportează peste 30.000 de cazuri noi de Covid-19.
  • Previziunile experţior: În decembrie, SUA ar putea ajunge la 6.000 de decese zilnice.
  • Numărul total de infecţii în Rusia a ajuns la 946.976.
1723 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 22 august. Coreea de Sud raportează peste 300 de cazuri noi. Previziunile experţilor pentru SUA

Profimedia

Experţii cred că în decembrie, SUA ar putea ajunge până la 6.000 de decese zilnice
 
Numărul deceselor cauzate de noul coronavirus din Statele Unite s-ar putea ridica la 6.000 de persoane pe zi în decembrie, potrivit dr. Chris Murray, preşedintele Institutului pentru Metrică şi Evaluare a Sănătăţii (IHME).
 
În prezent, în SUA, aproximativ 1.000 de oameni mor zilnic din cauza coronavirusului.
 
Totodată, cercetătorii de la IHME au prezis că numărul deceselor zilnice va scădea lent în septembrie - apoi va creşte până la aproape 2.000 pe zi până la începutul lunii decembrie.
 
Coreea de Sud raportează 332 de cazuri noi
 
Coreea de Sud a raportat sâmbătă 332 de cazuri noi de coronavirus. Este a 9-a zi consecutivă de creştere a infecţiilor şi cea mai mare cifră raportată din 8 martie. 
 
Guvernul are în vedere restricţiile economice pentru a încetini o reînviere, relatează AP.
 
Potrivit experţilor, bisericile din Seul au fost vectorii principali de infectare. Autorităţile au închis lăcaşurile sfânte de curând, scrie The Guardian. 
 
De asemenea, au fost închise cluburile de noapte, barurile, restaurantele tip bufet şi locaţiile de gaming. 
 
Statul australian Victoria a înregistrat 182 de cazuri noi de coronavirus şi 13 deces
În ultimele 24 de ore, poliţia din Victoria a dat 24 de amenzi persoanelor care nu purtau o mască de protecţie.
 
Cazurile de coronavirus din Africa de Sud depăşesc 600.000
 
Numărul total de cazuri Covid-19 din Africa de Sud a ajuns vineri la 603.338, potrivit Departamentului de Sănătate din ţară.
 
În ultimele 24 de ore, Africa de Sud a înregistrat 3.398 de cazuri noi.
 
Mexic raportează aproape 6.000 de cazuri noi de coronavirus
 
Mexic a înregistrat vineri 5.928 de cazuri noi de Covid-19, ducând numărul total de infecţii la 549.734. Ministerul Sănătăţii din Mexic a raportat, de asemenea, 504 de noi decese - numărul total ajungând la 59.610.
 
Mexic e pe locul al treilea în lume la numărul de decese cauzate de noul coronavirus, potrivit Universităţii Johns Hopkins (JHU).
 
Guvernul mexican a anunţat că va folosi vaccinul Covid-19 produs de Rusia.
 
Brazilia raportează peste 30.000 de cazuri noi de Covid-19
 
Vineri, ministrul Sănătăţii din Brazilia a raportat 30.355 de noi cazuri Covid-19, ceea ce a ridicat numărul total al ţării la 3.532.330.
 
Ministerul a raportat, de asemenea, 1.054 noi decese cauzate de noul virus, ridicând numărul total la 113.358.
 
 
Numărul cazurilor de coronavirus continuă să crească în Italia
 
Italia a înregistrat 947 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi nouă decese, în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul italian al Sănătăţii, conform agenţiei Adnkronos.
 
Ministerul italian al Sănătăţii a comunicat, vineri după-amiază, că bilanţul epidemic a ajuns la 35.427 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum este de 257.065.
 
4,5% din şcolile din Berlin au raportat cazuri de coronavirus după reluarea cursurilor
 
Situaţia generală a şcolilor din învăţământ general, prezentată de cotidianul Berliner Zeitung, arată că a fost depistat cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară. La 37 de şcoli din Berlin o mică parte dintre elevi şi personalul şcolar se află în carantină.  
 
Belgia va redeschide şcolile în condiţii speciale
 
Elevii belgieni se vor întoarce la şcoală în septembrie, iar cei mai mari dintre aceştia, cu vârsta de peste 12 ani, vor fi obligaţi să poartă mască de protecţie, a anunţat prim-ministrul Sophie Wilmes. De asemenea, măsura se aplică şi profesorilor.
 
Maroc s-ar putea întoarce la carantină totală
 
Maroc se confruntă cu o nouă izbucnire a cazurilor, cu peste 1000 de infectări confirmate zilnic. În aceste condiţii, autorităţile au anunţat că ar putea recurge din nou la măsuri stricte de carantină.
 
Situaţia în America Latină se agravează
 
Ţările din America de Sud nu reuşesc să stopeze răspândirea coronavirusului, iar bilanţul total pe continent a ajuns la 250.000 de decese. Doar Brazilia a raporatat peste 1.200 de morţi din cauza Covid-19 în ultimele 24 de ore.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici