Corpul de control al ministrului Educaţiei face anchetă la Liceul "Jean Monnet"

Corpul de control al ministrului Educaţiei a început, luni, o anchetă la Liceul "Jean Monnet", pentru a vedea dacă incidentul în urma căruia o elevă l-a acuzat pe profesorul de sport că a violat-o este un caz izolat sau dacă regulamentul şcolii permite încurajarea unui astfel de comportament.

369 afișări
Imaginea articolului Corpul de control al ministrului Educaţiei face anchetă la Liceul "Jean Monnet"

Corpul de control al ministrului Educaţiei face anchetă la Liceul "Jean Monnet" (Imagine: Cristi Movila/Mediafax foto/AFP)

Consilierul ministrului Educaţiei, Tudorel Urian, a declarat pentru MEDIAFAX că echipa Ministerului Educaţiei va face timp de două zile un control la Liceul "Jean Monnet".

"Acţiunea vizează întreaga activitate a unităţii de învăţământ, pornind de la cazul elevei care a acuzat profesorul de sport că a violat-o. Corpul de control vrea să vadă dacă acesta este un caz accidental sau dacă regulamentul şcolii permite încurajarea unui astfel de comportament", a spus Tudorel Urian.

Comisia de anchetă din cadrul Liceului "Jean Monnet" din Capitală care a analizat faptele petrecute în excursia organizată în 28-30 octombrie la Predea, în urma căreia o elevă a depus plângere împotriva profesorului de sport, acuzându-l că a violat-o, a luat act de demisia profesorului de sport.

Totodată, Comisia a hotărât retragerea dreptului de a organiza excursii cu elevii profesoarei de religie, aceasta fiind atenţionată cu "notă observatorie".

"În plus, elevii care au săvârşit abateri în excursia de la Predeal vor fi sancţionaţi conform reglementărilor legale în vigoare şi a fost sistată organizarea oricărei excursii la nivelul claselor V-XII din cadrul liceului", potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Comisia a înaintat raportul Consiliului de administraţie al liceului, care a dispus elaborarea unor reguli noi privind organizarea şi desfăşurarea excursiilor şi taberelor şcolare.

"Plecând de la evenimentul regretabil din excursia de la Predeal, conducerea liceului a realizat şi un plan de măsuri pentru evitarea pe viitor a unor astfel de incidente. Aspectele privind comportamentul domnului profesor de educaţie fizică participant la excursie şi a elevei implicată în incident, sunt de competenţa instituţiilor specializate în cercetarea acestui caz. După finalizarea anchetei aflate în desfăşurare, de către organele competente, vor fi luate la nivelul liceului măsurile care se impun", preciza ISMB.

O elevă de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de sport Dan-Octavian Vişan, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Dan-Octavian Vişan a fost reţinut de procurori, însă Judecătoria Sectorului 1 a dispus cercetarea lui în libertate. Procurorii au contestat decizia, iar Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, arestarea lui preventivă pentru 29 de zile.

Tatăl elevei de la "Jean Monnet" care acuză că a fost violată de profesorul de sport se declară nemulţumit de încadrarea juridică găsită de procurori pentru presupusa faptă a dascălului, aceea de acte sexuale cu un minor, şi afirmă că va lupta pentru ca acuzaţia să fie cea de viol.

"El a premeditat tot! I-a spus în drum spre Predeal că s-a îndrăgostit de ea în ziua în care a văzut-o la şcoală fără uniformă! Fiica mea l-a văzut pentru prima dată în tren. El şi mie mi-a spus că s-a îndrăgostit de ea. Cum e posibil sa te îndrăgosteşti de la Bucureşti până la Predeal?", s-a întrebat profesorul, citat de ProTV, adăugând că fiica sa nu l-a întâlnit pe profesorul de sport înainte de a se urca în trenul de Predeal, pentru că acesta "nu prea venea la ore".

Tatăl fetei a explicat şi de ce aceasta a depus plângerea abia după patru zile de la întoarcerea de la Predeal.

"După ce s-a petrecut nenorocirea, fata a fost în stare de şoc, a suferit un atac de panică. Abia a povestit unor colege, iar acestea au convins-o să îmi spună tot", a spus bărbatul.

Pe de altă parte, acesta le-a mai spus jurnaliştilor că nu se afla în ţară atunci când fiica sa i-a mărturisit despre incident, astfel că i-a cerut să aştepte să se întoarcă pentru a o însoţi la poliţie.

Tatăl fetei s-a declarat deranjat şi de faptul că aceasta a fost "pusă la zid" de mulţi dintre colegii de şcoală, care i-au luat apărarea profesorului.

Numele Liceului "Jean Monnet" este implicat şi într-un alt scandal, după ce o elevă a pozat în Playboy, alături de primarul Radu Mazăre. Mădălina Pamfile a apărut pe coperta numărului de noiembrie al revistei Playboy, alături de Radu Mazăre şi alte două domnişoare nud.

În urma deciziei de a poza în Playboy, dar şi pentru alte contravenţii la codul Liceului "Jean Monnet" a fost propusă scăderea notei la purtare elevei Mădălina Pamfile. Consiliul profesoral a decis, săptămâna trecută, să propună sancţionarea Mădălinei Pamfile şi pentru absenţele repetate şi nemotivate de la ore, dar şi pentru prezenţa în diverse emisiuni de televiziune fără a avea permisiunea conducerii liceului, scria gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici