Coşmarul detenţiei în România. Italian: Plin de excremente. Ne furau mâncarea, hainele

Un sicilian de 26 de ani, Filippo Mosca, povesteşte despre experienţa traumatizantă a detenţiei sale în închisoarea Poarta Albă din România: mizerie, excremente, ţânţari şi muşte, atacuri de panică, fără medicamente: „Ne fură mâncarea, hainele. Există o piaţă neagră pentru haine”.

1346 afișări
Imaginea articolului Coşmarul detenţiei în România. Italian: Plin de excremente. Ne furau mâncarea, hainele

Coşmarul detenţiei în România. Italian: Plin de excremente. Ne furau mâncarea, hainele

Filippo Mosca a povestit despre detenţia sa în închisoarea Poarta Alba, unde a fost închis timp de 9 luni în urma unei condamnări în primă instanţă pentru trafic internaţional de droguri.

Povestea sicilianul lui a început în aprilie 2023, când a decis împreună cu câţiva prieteni să meargă la un festival din Constanţa. Trebuia să fie o vacanţă lipsită de griji, dar s-a transformat într-un coşmar, după ce tinerii au fost prinşi cu droguri, relatează La Repubblica.

,,Am fost duşi într-o celulă din secţia 5, care nu fusese folosită de mult timp. Era un covor de excremente. Chiar şi saltelele, toate consumate, erau pline. Erau ţânţari şi muşte peste tot. Lângă toaletă era o găleată imensă plină de gunoaie. O situaţie inumană”, i-a povestit Filippo mamei sale, Ornella Matraxia.

,,Ne fură mâncarea, hainele. Există o piaţă neagră pentru haine. Mulţi dintre cei de aici sunt săraci, analfabeţi”.

El nu are acces nici măcar la medicamente: "Numai cele trecute prin infirmerie sunt permise. Am încercat să merg la spital, dar nu s-a rezolvat nimic. Mi-au luat pur şi simplu accesul chiar şi la banii pe care mi-i trimisese familia”, a continuat el.

În ultimele luni, tânărul a primit o pedeapsă de opt ani şi şase luni pentru trafic internaţional de droguri.

Între timp, cazul lui a ajuns la Bruxelles. Eurodeputatul Pietro Bartolo va prezenta în curând o adresă oficială Comisiei, intenţionând să ceară socoteală pentru condiţiile de detenţie ale italianului în închisoarea Poarta Alba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici