Costoiu: Va fi gândit un alt mecanism de acordare de burse pentru studenţii români din statele vecine

Ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare ştiinţifică şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu, a declarat, la Suceava, că în perioada următoare va fi gândit şi alt mecanism de acordare a burselor pentru studenţii etnici români din Republica Moldova şi din alte state vecine.

107 afișări
Imaginea articolului Costoiu: Va fi gândit un alt mecanism de acordare de burse pentru studenţii români din statele vecine

Costoiu: Va fi gândit un alt mecanism de acordare de burse pentru studenţii români din statele vecine (Imagine: Shutterstock)

Costoiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Universitatea suceveană, că universităţile din Suceava, în mod special, dar şi universităţile din Iaşi şi Galaţi, au un rol important în contextul legăturilor cu Republica Moldova şi cu diaspora.

El a spus că, împreună cu partenerii din Republica Moldova, va fi gândit un nou mecanism de acordare a burselor pe care MEN îl dă studenţilor etnici români din Republica Moldova şi din alte ţări vecine ale României.

Costoiu a spus că în privinţa acestui subiect a fost o discuţie mai amplă cu omologii din Republica Moldova, au fost discuţii şi între cei doi premieri, iar partea moldoveană a solicitat şi un alt tip de decontare, asemenea burselor Erasmus.

"Nu se pune problema înlocuirii totale a acestor burse, ci completarea acestui mecanism şi cu mecanisme de tip Erasmus, adică nu ani compleţi de finanţare, ci luni de finanţare pentru studenţii care sunt interesaţi de acest mecanism şi în acest moment nu îl au la dispoziţie", a spus Costoiu.

El a arătat că până acum tinerii aveau posibilitatea să studieze doar ani compleţi.

"Sunt o serie întreagă de studenţi care şi-au exprimat interesul să nu vină să studieze doi-trei ani în România, ci să studieze un semestru", a precizat Costoiu, adăugând că la solicitarea venită din partea Guvernului moldovean s-a acceptat acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici