COVID-19 nu pune lacăt taberelor de vară. Copiii rămân în siguranţă şi se bucură de experienţe inedite, în mijlocul naturii

  • La Costeşti, în Vâlcea, doi tineri organizează tabere în aer liber pentru copii
  • Copiii dorm în corturi, fac drumeţii, învaţă să se orienteze în natură, gătesc şi pictează pe vase lut
  • Anul acesta, din cauza epidemiei de COVID-19, copiii au restricţii în tabără
782 afișări
Imaginea articolului COVID-19 nu pune lacăt taberelor de vară. Copiii rămân în siguranţă şi se bucură de experienţe inedite, în mijlocul naturii

Dacă nu ştii unde să-ţi trimiţi copilul în vara aceasta, îţi vând un pont: o tabără în aer liber.

După patru luni de restricţii şi izolare, Ofelia şi Tudor, doi fraţi din Craiova, au lăsat în urmă dogoarea oraşului şi au dat fuga la poalele muntelui, în localitatea Costeşti din judeţul Vâlcea. Cinci zile se distrează, împreună cu alţi copii,  într-o tabără în aer liber.  Dorm la cort, gătesc, fac drumeţii pe munte, învaţă să se descurce prin pădure folosind busola şi pictează vase de lut. Au la dispoziţie o poieniţă de 8 mii de metri pătraţi, cu iarbă proaspăt cosită, să alerge şi să se joace. N-au voie cu gadget-uri, dar pot citi, în hamac, la umbra prunilor din livadă.

Ofelia şi Tudor sunt supravegheaţi şi îndrumaţi de Oana şi Alin, coordonatorii taberei. Anul acesta, din cauza epidemiei, pot veni în tabără doar câte 10 zece copii. În plus, pe lângă regulile taberei, trebuie să respecte şi măsurile de distanţare socială generate de epidemia de Covid-19.

„Mie îmi place aici deoarece noi mergem în excursii şi putem să campăm în aer liber”, spune Ofelia.

Întrebat ce îi place mai mult, Tudor răspunde: „Să explorez şi să merg cu prietenii mei.”

„Facem drumeţii, facem orientare sportivă, acel sport când primesc o hartă, busolă şi merg să caute posturile de control în pădure sau într-un loc deschis. Facem şi ateliere de creaţie”, explică Oana Mesea, project manager al taberei.

„La sosire, fiecărui participant în tabără i se ia temperatura, mesele sunt servite în ture, în corturi dorm apropiaţi, cei din aceeaşi familie”, spune şi Alin Mesea, coordonatorul taberei.

Dan Popescu este un părinte mulţumit:  „Mi se pare o idee genială ceea ce fac aceşti oameni, organizatorii. În primul rând pentru că e o tabără de autodepăşire, de dezvoltare personală pentru copii. Îi scoate din rutina de acasă.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici