COVID în lume. SUA recomandă evitarea călătoriilor în aproximativ 80 de ţări, dintre care 5 europene

  • SUA recomandă evitarea călătoriilor în aproximativ 80 de ţări, din cauza riscului de infectare.
  • Cinci state de pe lista Centrului pentru Controlul Bolilor sunt europene.
1116 afișări
Imaginea articolului COVID în lume. SUA recomandă evitarea călătoriilor în aproximativ 80 de ţări, dintre care 5 europene

Aproximativ 80 de ţări din lume se află pe lista naţiunilor „cu risc ridicat" din cauza COVID, întocmită de Centrul american pentru Controlul Bolilor. Cinci ţări sunt europene.

CNN a relatat despre ultimul clasament al ţărilor cu risc, printre care Franţa. Înainte de pandemie, era prima destinaţie din lume în ce priveşte numărul de sosiri de turişti internaţionali, potrivit datelor din 2019 ale Organizaţiei Mondiale a Turismului a Naţiunilor Unite.

Celelalte ţări europene aflate sub alertă de gradul 4, cea mai ridicată, sunt Andorra, Cipru, Portugalia şi Lichtenstein.

Acestea sunt ţările care au avut mai mult de 500 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 28 de zile, precizează CDC, şi unde este de evitat călătoria, dacă nu s-a încheiat ciclul complet de vaccinare.

Cu toate acestea, CDC extinde această recomandare la toată lumea, îndemnându-i pe toţi cei care trebuie să călătorească să îşi completeze mai întâi administrarea vaccinurilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici