Video Cozi de maşini pe trei kilometri, la Vama Porţile de Fier I

Sute de autoturisme şi TIR-uri au format cozi pe aproape trei kilometri, marţi noaptea, în Vama Porţile de Fier I, aşteptând peste şase ore pentru a ajunge la controlul vamal, vameşii susţinând că situaţia e cauzată de persoanele care aduc în ţară ţigări netimbrate, ascunse în airbag-uri şi roţi.

1 afișare

Cozile de maşini s-au întins pe sensul de intrare în ţară, pe podul care face legătura între România şi Serbia pe la punctual de trecere a frontierei Porţile de Fier I din judeţul Mehedinţi.

Nemulţumiţi că trebuie să aştepte mai bine de şase ore până să intre în ţară, şoferii au claxonat minute în şir.

Dumitru Roman, şef tură la Vama Porţile de Fier I, a declarat că cei nouă vameşi care efectuează controlul nu fac faţă numărului mare de persone care ascund în maşină ţigări netimbrate, cu scopul de a le comercializa pe piaţa neagră în ţară.

“În Vama Porţile de Fier I este foarte aglomerat din cauza faptului ca 80 la sută din participanţii la trafic transportă ţigări din magazinele duty-free şi din cauza acestei situaţii, din dispoziţia Direcţiei Regionale Craiova şi a conducerii biroului vamal s-a trecut la un control mai exigent. S-au gasit ţigări ascunse în airbag-uri, în roţile de rezervă şi sub maşini.”, a precizat sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, un control amănunţit al celor care tranzitează vama durează 15 minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici