CRĂCIUN 2015: Cum s-au pregătit principalele oraşe din ţară pentru sărbătorile de iarnă - GALERIE FOTO

Mii de oameni au participat, marţi seară, în mai multe oraşe din ţară la aprinderea luminilor ornamentale de sărbători şi la deschiderea târgurilor de Crăciun.

4140 afișări
Imaginea articolului CRĂCIUN 2015: Cum s-au pregătit principalele oraşe din ţară pentru sărbătorile de iarnă - GALERIE FOTO

GALERIE FOTO: Cum se pregătesc principalele oraşe din ţară pentru sărbătorile de iarnă (Imagine: Marian Ilie/Mediafax Foto)

În centrul Timişoarei,  a fost inaugurat Târgul de Crăciun, unde în acest an a fost adus şi un carusel.

”Centrul Timişoarei este împodobit extrem de frumos. Sunt peste 900.000 de LED-uri şi alte tipuri de beculeţe cu care am ornat Timişoara în acest an, dintre care peste 400.000 în centrul Timişoarei. E un târg de Crăciun care e mai frumos ca în alţi ani şi sperăm că timişorenii se vor bucura pe tot parcursul lunii decembrie de el. Sunt 95 de căsuţe care oferă produse dintre cele mai variate”, a declarat viceprimarul PNL Dan Diaconu.

Cluj: Iluminatul festiv de sărbători, aprins de Emil Boc

La Cluj-Napoca au fost montate peste 120.000 de becuri, ghirlande de LEd-uri, steluţe, fulgi de nea şi oameni de zăpadă 3D, culorile predominante fiind alb cald şi albastru. Preţul total estimat al lucrărilor pentru iluminatul festiv este de peste 1,8 milioane de lei.

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, înconjurat de copii şi ţinând în mână un steag tricolor, a aprins, marţi seară, iluminatul festiv de sărbători în oraş şi le-a urat românilor ”La Mulţi Ani”.

”Sărbătorim ziua tuturor românilor, 1 Decembrie, o zi care sintetizează cel puţin 20 de secole de istorie a României, de dorinţe de unitate a românilor, ziua când toţi românii s-au unit sub acelaşi steag, în aceeaşi ţară. Avem datoria sacră să păstrăm sfântă această zi a tuturor românilor pentru secolele ce vor urma. Să dea Dumnezeu să fim întotdeauna uniţi şi puternici. La Mulţi Ani, România, La Mulţi Ani, Cluj-Napoca”, a spus Boc.

De asemenea, a fost deschis şi Târgul de Crăciun, fiind amplasate 40 căsuţe din lemn unde se vând decoraţiuni, produse alimentare tradiţionale, dulciuri şi vin fiert.

În Piaţa Unirii este amplasat şi un brad înalt de 10 metri, donat de un clujean. 

Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis pe 20 noiembrie

Peste 70 de căsuţe cu produse tradiţionale, dulciuri, jucării şi obiecte hand-made au fost instalate în Piaţa Mare a oraşului, sub o cupolă de beculeţe.

Un brad de aproape 20 de metri înălţime se află în mijlocul amplasamentului, iar copiii se pot bucura de câteva instalaţii de joc special amenajate pentru ei.

Potrivit organizatorilor, Târgul de Crăciun are loc în perioada 20 noiembrie 2015 - 3 ianuarie 2016.

Bucharest Christmas Market

Târgul oficial de Crăciun al Capitalei, Bucharest Christmas Market, s-a deschis pe 27 noiembrie, pe esplanada din Piaţa Universităţii, unde au fost montate 60 de căsuţe care vor găzdui comercianţi din toată ţara şi a fost împodobit bradul tradiţional de Crăciun, de 15 metri.

În acest an, peste 10.000 de beculeţe împodobesc arcadele târgului de Crăciun, 200 de instalaţii cu câte 100 de becuri decorează cele 60 de căsuţe amplasate în piaţă, iar bradul tradiţional de Crăciun, înalt de 15 metri, va fi iluminat de 20.000 de beculeţe, în timp ce deasupra pieţei a fost amplasată o impresionantă plasă luminoasă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici