Crăciunul la ţară - 750 de lei şase zile în Maramureşul istoric

Mai mult confort, tot la ţară: Revelion la Baia de Fier, în conac de patru margarete, 1250 de lei patru nopţi la cameră dublă matrimonială, cu pensiune completă şi masă festivă de Revelion.

323 afișări
Imaginea articolului Crăciunul la ţară - 750 de lei şase zile în Maramureşul istoric

Crăciunul la ţară - 750 de lei şase zile în Maramureşul istoric (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax Foto)

Cinci ore te plimbă mocăniţa de Crăciun, de la Vişeul de Sus până la Novăţ şi înapoi. Sunt 12 kilometri şi un pic, dar trenul mai mult alunecă decât merge, special să apuci să tragi tot peisajul în poză. Treci prin sălbăticie, prin păduri fără drumuri şi sate şi, de pe scaunul tău călduros, poţi să vezi lupi sau urşi, privindu-te de pe marginea căii ferate De Crăciun, plimbarea cu mocăniţa costă 70 de lei, în care mai sunt incluse gustarea maramureşană, Viflaimul şi însoţitorul de tren care-ţi spune poveştile locului.

De Revelion, cursa e mai lungă, 21 de kilometri, până în Paltin şi înapoi. De obicei aici ninge iarna, aşa că, dacă ai chef, poţi să ceri o oprire scurtă să faci un om de zăpadă ori să filmezi sălbăticiile. Dacă te îndepărtezi prea mult, rişti să-ţi sară lupii în spinare. Eşti total desprins de lume căci în mocăniţă nu există semnal pentru telefonul mobil.

Citeşte mai multe despre sărbătorile de iarnă la ţară pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici