Craiova: 400 de elevi au protestat faţă de demiterea directorului liceului unde trei elevi s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale - FOTO

Aproximativ 400 de elevi de la Liceul "Henri Coandă" din Craiova au refuzat să intre la ore joi dimineaţă, nemulţumiţi că directorul şcolii a fost demis, în urma scandalului izbucnit în unitatea de învăţământ după ce trei elevi s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale în incinta şcolii.

483 afișări
Imaginea articolului Craiova: 400 de elevi au protestat faţă de demiterea directorului liceului unde trei elevi s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale - FOTO

Craiova: 400 de elevi au protestat faţă de demiterea directorului liceului unde trei elevi s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale - FOTO (Imagine: Tibi Bologh/ Mediafax Foto)

Elevii care aveau ore joi dimineaţă s-au strâns în curtea liceului pentru a protesta, ei având pancarte pe scria: "Dragu (n.r. - directorul liceului Mihai Dragu) te iubim".

Adolescenţii spun că nu sunt de acord cu decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, care a decis, miercuri seară, să îl demită pe directorul Liceului "Henri Coandă", în urma scandalului izbucnit în unitatea de învăţământ după ce trei elevi s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale pe terenul de sport al şcolii, acoperit cu un balon.

"Noi nu înţelegem de ce s-a luat această decizie. Domnul Dragu e un director bun. E mai tânăr şi înţelege problemele pe care noi le avem la această vârstă", a spus o elevă care a participat la protestul spontan.

Inspectorul şcolar adjunct al ISJ Dolj afirmă că s-a luat decizia demiterii directorului Mihai Dragu în urma unei discuţii cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

"Da, aşa este, s-a luat această decizie la nivelul Inspectoratului, după ce am avut o discuţie cu cei de la Ministerul Educaţiei. Am hotărât astfel, după ce am constatat mai multe nereguli. Vom da un comunicat în care vom preciza toate motivele pentru care a fost demis", a declarat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

În urmă cu două săptămâni, directorul liceului a sesizat Brigada de Combatere a Crimei Organizate după ce a aflat că trei elevi din şcoală, doi de clasa a VIII-a şi o elevă de clasa a IX-a, s-au filmat în timp ce întreţineau relaţii sexuale într-un balon de pe terenul de sport al unităţii de învăţământ.

Ulterior, la liceu a fost declanşată o anchetă internă, în urma careia s-a decis ca cei trei elevi sa fie mutaţi disciplinar la alte unităţi de învăţământ. De asemenea, alţi doi elevi din liceul respectiv, care au distribuit filmuleţele, au fost sancţionaţi cu scăderea mediei la purtare, fiind propusă nota 6.

Totodată, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a făcut o anchetă la Liceul Teoretic "Henri Coandă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici