Craiova: Zăpada căzută de pe trei blocuri fisurează ţevile de gaze. Locatarii, evacuaţi temporar

Trei blocuri din Craiova au rămas fără alimentarea cu gaz, după ce ţevile aflate pe lângă pereţii clădirilor s-au fisurat din cauza căderii unor cantităţi mari de zăpadă de pe acoperişuri, locatarii fiind evacuaţi pentru scurt timp, în prezent Distrigaz lucrând la remedierea defecţiunilor.

285 afișări
Imaginea articolului Craiova: Zăpada căzută de pe trei blocuri fisurează ţevile de gaze. Locatarii, evacuaţi temporar

Craiova: Zăpada căzută de pe trei blocuri fisurează ţevile de gaze. Locatarii, evacuaţi temporar

Potrivit pompierilor, incidentele s-au petrecut, luni seară, în jurul orei 19.00, la aproximativ zece minute diferenţă unul de celălalt, în cartierul Sărari, unde au fost afectate două blocuri cu trei scări, şi în cartierul Brazda lui Novac, unde au avut de suferit locatarii dintr-un bloc cu trei scări.

Din cauza zăpezii căzute de pe acoperişurile blocurilor respective, conductele de gaze aflate pe lângă pereţii clădirilor s-au fisurat, iar locatarii, care au simţit miros de gaze, au sunat la Serviciul unic de urgenţă 112, pentru a anunţa incidentele.

Sosiţi la faţa locului, pompierii au oprit alimentarea cu electricitate şi i-au evacuat pe locatari până la sosirea echipelor de intervenţie de la Distrigaz.

"Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi descarcerare la un bloc din cartierul Brazda lui Novac după ce am primit sesizarea că ar fi o avarie la conducta de gaze în urma căderilor de zăpadă de pe acoperişul blocului. Până la sosirea echipelor Distrigaz, pompierii au decuplat curentul electric şi au evacuat oamenii. La cea de-a doua intervenţie din cartierul Sărari, a fost Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova", a declart căpitanul Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

După ce echipele de la Distrigaz au ajuns la faţa locului, au oprit şi alimentarea cu gaz, eliminând pericolul producerii unor explozii, astfel că locatarii s-au putut întoarce în locuinţele lor.

La ora transmiterii acestei ştiri, alimentarea cu gaze în cele trei blocuri este întreruptă, iar angajaţii Distrigaz lucrează la remedierea defecţiunilor, estimând ca furnizarea gazelor să fie reluată după miezul nopţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici