CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile lui Sebastian Ghiţă despre ancheta DNA

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile pe care le-a făcut Sebastian Ghiţă despre dosarul în care este cercetat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

1705 afișări
Imaginea articolului CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile lui Sebastian Ghiţă despre ancheta DNA

CSM a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu declaraţiile lui Sebastian Ghiţă despre ancheta DNA (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Vicepreşedintele CSM, procurorul Luminiţa Palade, a sesizat joi Inspecţia Judiciară "în vederea efectuării de verificări, potrivit competenţelor legale, pentru a stabili dacă şi în ce măsură prin afirmaţiile lansate în spaţiul public de către domnul deputat Sebastian Ghiță a fost adusă atingere independenţei procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi sistemului judiciar în ansamblul său", se arată într-un comunicat de presă transmis de CSM.

Sesizarea vizează afirmaţiile făcute de Sebastian Ghiţă "în cadrul interviului difuzat în cadrul „Ştirilor” postului de televiziune „B1 TV” în data de 29 martie 2016 la orele 22.00, precum şi cele cuprinse în discursul susţinut în şedinţa Plenului Parlamentului României în data de 30 martie 2016", precizează CSM.

Sebastian Ghiţă a făcut referire, în discursurile sale, la modalitate în care se desfăşoară ancheta, la faptul că au apărut în spaţiul public date din dosar şi a precizat că procurorii i-au cerut, indirect, să îl facă denunţuri împotriva fostului premier, Victor Ponta.

De altfel, numele fostului premier apare în dosarul lui Sebastian Ghiţă, în declaraţia inculpatului Liviu Tudose, care le-a spus procurorilor că Victor Ponta i-ar fi oferit funcţii la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi la Departamentul de Luptă Antifraudă.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri cererile DNA privind reţinerea şi arestarea parlamentarului Sebastian Ghiţă în dosarul în care acesta este acuzat de dare de mită, folosire, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şantaj, cumpărare de influenţă, dar şi de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici