CSM: Procedura în cazul cererii de divorţ a Anei Birchall, respectată

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis, joi, că Judecătoria Sectorului 1 a respectat legea în privinţa cererii de divorţ a şefului Departamentului Educaţie al PSD, Ana Birchall, care a susţinut că o altă persoană a intentat acţiunea în locul său.

48 afișări
Imaginea articolului CSM: Procedura în cazul cererii de divorţ a Anei Birchall, respectată

CSM: Procedura în cazul cererii de divorţ a Anei Birchall, respectată (Imagine: calvinscholz.liveonatt.com)

Rezultatul inspecţiei judiciare la Judecătoria Sectorului 1 în legătură cu acţiunea de divorţ a Anei Birchall au fost luate în discuţie, joi, de CSM.

"În urma verificărilor efectuate s-a constatat că prevederile legale menţionate au fost respectate de către judecătorul de serviciu la primirea cererii de desfacere a căsătoriei. Astfel, persoana care a depus cererea de divorţ a fost legitimată de către judecătorul de serviciu, fiind consemnate, pe rezoluţia de primire a cererii, numele şi prenumele, în speţă Ana Birchall, şi datele de identificare ale acesteia, respectiv seria şi numărul actului de identitate, codul numeric personal, persoana semnând pentru luarea la cunoştinţă a primului termen de judecată", se arată în nota Inspecţiei CSM.

De asemenea, CSM mai consideră că persoana care a venit la instanţă a prezentat originalul cărţii de identitate şi al certificatului de căsătorie, "existând o aparenţă de identitate între datele de identificare şi persoana care s-a prezentat la judecătorul de serviciu". Aceşti factori obiectivi "au fost de natură să înlăture orice dubii cu privire la calitatea persoanei care a depus cererea de divorţ", se mai arată în nota Inspecţiei CSM.

Mai mult, discuţiile privind domiciliul comun al familiei Birchall purtate de judecătorul de serviciu cu persoana respectivă susţineau ipoteza că aceasta era Ana Birchall, potrivit inspectorilor CSM.

"În raport de cele menţionate, rezultă că au fost respectate dispoziţiile legale care reglementează procedura de înregistrare a cererii de divorţ în cazul Anei Birchall", concluzionează CSM.

Consiliul Superior al Magistraturii consideră că judecătorul de serviciu a îndeplinit obligaţiile legale care îi reveneau, fără a se putea reţine vreo culpă în exercitarea atribuţiilor de serviciu referitoare la primirea cererilor de chemare în judecată.

În urma verificărilor, inspectorii CSM nu au găsit niciun indiciu care să arate că acuzaţiile formulate de Ana Birchall - în sensul depunerii cererii de desfacere a căsătoriei de către o altă persoană, care s-ar fi legitimat cu datele de identificare ale acesteia şi ar fi prezentat şi înscrisuri doveditoare în susţinerea acţiunii - sunt justificate.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu cu privire la aspectele semnalate într-un articol de presă dintr-un cotidian central.

În 22 mai, Ana Birchall susţinea, într-o serie de declaraţii de presă, că cineva a intentat o acţiune de divorţ în numele său la Judecătoria Sectorului 1. În aceeaşi zi a depus o cerere de retragere a acţiunii de divorţ înregistrate pe numele ei. Şeful Departamentul Educaţie al PSD susţinea la acea dată că actele i-au fost pierdute de o bună prietenă şi că altcineva a formulat cererea de divorţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici