Cu cât a crescut numărul incendiilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Pompierii anunţă că, în ultimele şapte zile, numărul incendiilor a crescut cu 30 de procente faţă de anul trecut, în această perioadă fiind realizate peste 500 de intervenţii pentru stingerea focului. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, precizează IGSU.

260 afișări
Imaginea articolului Cu cât a crescut numărul incendiilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Cu cât a crescut numărul incendiilor faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat, luni, că în ultima săptămână au avut loc peste 9.500 de intervenţii, 553 fiind pentru lichidarea incendiilor.

"Cele mai multe incendii s-au produs la construcţiile civile (409), fiind generate pe fondul necurăţării coşurilor de fum, creşterii numărului de consumatori electrici şi utilizării improvizaţiilor", a informat IGSU printr-un comunicat de presă.

În perioada 9-15 ianuarie, 90 de persoane aflate în dificultate au fost salvate, iar alte cinci şi-au pierdut viaţa în incendii şi explozii, transmit pompierii.

În intervalul menţionat, pompierii SMURD au avut peste 7000 de intervenţii medicale, pe durata cărora au fost asistate 6.871 de persoane.

"Salvatorii militari au acţionat şi în 29 de cazuri pentru descarcerarea persoanelor surprinse între fiarele contorsionate ale maşinilor, în urma accidentelor rutiere" se mai arată în comunicatul de presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Din cauza zăpezii, viscolului puternic şi temperaturilor foarte scăzute, pompierii au acţionat şi în zonele afectete de vremea rea, în special în judeţele Brăila, Buzău, Călăraşi Constanţa, Ialomiţa şi Tulcea. În aceste regiuni au fost folosite echipaje cu autospeciale grele de intervenţii şi şenilate.

Pompierii sfătuiesc cetăţenii să fie prudenţi în ceea ce priveşte mijloacele de încălzire, cu atât mai mult cu cât meteorologii au emis un nou cod galbel de ninsori şi zăpezi începând cu luni seară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici