Video FOTO Protest al angajaţilor Circului Globus care nu vor demiterea directorului/ Firea: Am primit ameninţări de la managerul circului; E caz patologic

Zeci de angajaţi ai Circului Clobus din Capitală au mers luni la sediul din Parcul Circului unde au desemnat trei reprezentanţi pentru a merge la discuţii cu primarul Capitalei. Oamenii sunt nemulţumiţi de demiterea directorului după incendiul în care au murit 11 animale. Tot legat de conducerea demisă a circului, primarul general Gabriela Firea spune că a primit ameninţări din partea lui Victor Coman.

7643 afișări

Primarul Gabriela Firea a declarat, luni, că a primit ameninţări din partea managerului demis al circului Globus şi al apropiaţilor acestuia şi că se gândeşte să facă plângere la poliţie, precizând că îl consideră "caz patologic", la fel ca pe directorul demis al Spitalului Colentina.

"În ceea ce priveşte faptul că la circul de stat Bucureşti am demis managerul, nu îmi retrag decizia, în ciuda tuturor presiunilor şi chiar a ameninţărilor pe care le-am primit în ultimele zile din partea managerului şi a apropiaţilor săi. Nu când sunt hărţuită, când noaptea primesc mesaje, când conducerea partidului din care vin a fost bomdardată cu mesaje pentru un om care se laudă că are buget mare, dar nu a fost în stare să asigure condiţii minime decente, să asigure condiţii. Ce trebuie să se mai întâmple ca să înţeleagă acel om că nu mai poate continua?! Nimeni nu s-a născut şi nu a moştenit aceste funcţii. Mă gândesc foarte serios dacă să nu fac şi plângere la poliţie împotriva domnului manager. (...)Vrea să plece la Monacco, se va ocupa altcineva, va merge altcineva.(...) Nu a făcut nimic, nimic. Am găsit deja locaţii pentru o parte din animale, astăzi mă întâlnesc cu un ONG cu reputaţie astfel încât să găsim spaţii şi pentru celelalte animale. O să se ocupe primarul general dacă domnul manager a avut alte priorităţi. Ameninţă pe toate cărările şi mă persecută să îl pun din nou director. Cred că este un caz patologic. Ca şi în cazul Colentina, şi la circ cred că e caz patologic. (...)Voi propune ca pentru postul de manager să dai test psihologic", a spus Gabriela Firea.

"Sunt colaborator al circului Globus şi ne-am adunat aici să ne alegem trei reprezentanţi să meargă în audienţă la doamna primar pentru că noi dorim să îl susţinem pe domnul Victor Coman director în continuare, pentru că alături de dânsul s-au făcut foarte multe modificari la circ, au venit foarte numere bune de afară. Sala s-a făcut de 1.900 de locuri de la 900. Matineele sunt mereu pline cu copii, lumea iubeşte circul şi dânsul ne-a făcut să fim o familie şi să luptăm toţi pentru unul. Nu pot să îmi exprim părerea pentru că poate dânsa (n.r. Gabriela Firea) nu ştie ce a făcut dânsul aici, ce a realizat. Noi aici ne-am strâns pentru că îl iubim şi a făcut foarte multe pentru noi toţi. Eu sunt în ţară datorită lui", spune un angajat al circului.

"Avem această adunare pentru a ne alege un reprezentant al salariaţilor care să ne reprezinte în discuţiile pe care vrem să le avem cu doamna Firea. Am 25 de ani în această instituţie, Dacă aş fi lucrat în acest circ înainte, sub această conducere şi mi s-ar fi schimbat conducerea, clar nu aş fi putut să mai lucrez. Este un om care te respectă ca om, apoi îşi pune funcţia. Un om minunat. Am numai cuvinte de laudă pentru dânsul. (...) Acest om nu a spus niciodată nu nimănui, cred că nu l-am auzit niciodată spunând cuvinte urâte, jignitoare faţă de cineva. Tocmai către doamna primar? Aşa ceva nu pot să cred. Doamna primar să ne asculte şi pe noi, să încerce să înţeleagă că nu vrem nimic, vrem doar să venim în continuare la serviciu", susţine Marian Peter, angajat al circului.

"Este un om de-al nostru. Ce a făcut el aici nu a făcut nimeni de 20 de ani. Avem un director adevărat. A făcut toaletele, menajerie, duşuri. Şi s-a întâmplat prostia asta nefastă, că au fost şi -20 de grade, frig, s-au încins cablurile, se întâmplă oricui. Dânsa (n.r. Gabriela Firea) a luat decizia pripită să îl demită. Trebuia să facă o anchetă. De unde a luat foc, ce a luat foc. Aici sunt numai artişti şi personal TESA, artişti de prima mână. Toată lumea îl susţine. Toţi suntem cu el. Nu avem nimic cu doamna Firea. Toţi o iubim. Chiar am ales-o toţi de aici. Prea ne-a lovit în inima. Ea nu mai găseşte alt director să puna în locul lui. Daca aduce alt Victor Coman, la fel şi cu inima şi cu fapta, toţi suntem multumiţi", spune Marian Bârlan, un alt angajat.

Gabriela Firea a anunţat vineri şi demiterea managerului cirucului Globus, după ce joi dimineaţa a avut loc un incendiu la un adăpost al instituţiei în urma căruia au murit 11 animale.

"Nu putem sută la sută să imputăm unei persoane pentru că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde. Dar orice manager de instituţie trebuie să înţeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creaţie, are în responsabilitate şi activitatea de organizare şi de manageriere a instituţiei pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager al Circului Globus a fost demis astăzi (n.r. vineri) din cauza faptului că ieri am avut o situaţie foarte grea cu anumite animale care, chiar dacă nu mai erau băgate în spectacolele circului, se numeau animale "pensionate", trebuiau să beneficieze de grija conducerii circului de stat şi să beneficieze de adăposturi corespunzătoare, atât ele cât şi îngrijitorii", a declarat Gabriela Firea.

Cercetările pompierilor au arătat că focul ar fi pornit de la o defecţiune la un calorifer electric folosit de paznici pentru încălzire, au precizat reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov pentru MEDIAFAX.

În încăperea în care stăteau paznicii erau folosite mai multe calorifere electrice pentru încălzire, în noaptea de miercuri spre joi unul dintre acestea defectându-se.

11 animale, printre care şi doi tigri, au murit joi dimineaţă într-un incendiu izbucnit la o clădire aparţinând circului, de pe Şoseaua Petricani.

Primarul Capitalei susţine că sunt în derulare mai multe acţiuni de control pentru activitatea fostului manager de la Spitalul Colentina şi că va prezenta public concluziile.

"Astăzi dimineaţă, la spitalul Colentina a preluat conducerea, interimar, doamna doctor Silvi Ifrim, care a lucrat 30 de ani în acest spital, cu reputaţie. Eu am încredere că va organiza acest spital astfel încât să nu mai apară sincope. Auditul financiar, controlul Corpului de Control al primarului, un control al achiziţiilor din spital şi analiza deciziilor privind fluxurile medicale, când se vor finaliza aceste rapoarte, le voi face publice. Nu am luat o decizie la cald, la supărare, au fost motive întemeiate şi semnalele pe care le-am primit, care în fiecare zi se confirmă. Aveţi încredere în mine că nu iau decizii pripite, mă consult şi investighez activitatea fiecărui manager", a adăugat Firea.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, pe 9 ianuarie, că l-a demis pe managerul Spitalului Clinic Colentina pentru tratarea superficială a actului managerial şi pentru că nu a asigurat căldura în unitatea sanitară.

Directorul circului Globus, Victor Coman, a fost demis de primarul Capitalei, Gabriela Firea, vineri, după ce joi dimineaţa a avut loc un incendiu la un adăpost al instituţiei în urma căruia au murit 11 animale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici