Cu sprijinul României, a doua navă de cereale din Ucraina a sfidat Rusia şi a sosit în Turcia

Nava a ajuns la Istanbul navigând în lungul coastelor României şi Bulgariei, ambele ţări NATO.

2319 afișări
Imaginea articolului Cu sprijinul României, a doua navă de cereale din Ucraina a sfidat Rusia şi a sosit în Turcia

Cu sprijinul României, a doua navă de cereale din Ucraina a sfidat Rusia şi a sosit în Turcia

O a doua navă de marfă care părăseşte Ucraina după încheierea acordului cu cereale a sosit la Istanbul, în ciuda blocadei ruseşti, potrivit site-urilor de transport maritim.

Vrachierul Primus, arborând pavilion liberian, a navigat de-a lungul coastelor României şi Bulgariei, ambele aliate NATO, după ce a părăsit ieri Odesa.

După încheierea acordului privind exporturile de cereale ucrainene, pe care Rusia nu a vrut să-l reînnoiască, Moscova ameninţă că va ataca navele care părăsesc Ucraina din Marea Neagră.

La începutul lunii august, a tras focuri de avertizare asupra unei marfă a unei nave aparţinând unei companii turceşti care era în drum spre Izmail, un port la Dunăre din sudul Ucrainei.

Prima navă de marfă care a folosit noile rute la Marea Neagră, o navă container sub pavilion Hong Kong, a plecat din Odesa săptămâna trecută şi a ajuns şi la Istanbul.

Important exportator de cereale şi petrol, Ucraina caută să stabilească noi rute pentru transportul cerealelor din recolta acestei toamne.

Ucraina depinde în prezent de rutele terestre şi de un port fluvial de mică adâncime, ceea ce limitează sever volumul exporturilor de cereale. Turcia încearcă să revigoreze acordul iniţial, sperând să îl folosească ca punct de plecare pentru orice discuţii de pace dintre Kiev şi Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici