Cum arată linia verde de tramvai din Bucureşti - FOTO

După ani de lucrări, reabilitarea bulevardului Liviu Rebreanu din Capitală se apropie de final, linia de tramvai care circulă pe această arteră devenind una "verde". Şinele vor fi transformate în spaţiu verde, în afara zonelor din dreptul staţiilor şi de intersecţii, unde vor rămâne înglobate în asfalt.

5167 afișări
Imaginea articolului Cum arată linia verde de tramvai din Bucureşti - FOTO

Cum arată linia verde de tramvai din Bucureşti (Imagine: Andreea Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Cu doar două săptămâni înainte să înceapă iarna, muncitorii au început să amenajeze linia de tramvai verde de pe bulevardul Liviu Rebreanu. Şinele ar urma să fie de tipul "green-track", suprafaţa dintre ele fiind acoperită de pavele pe care va creşte gazon. Astfel, şinele vor fi transformate în spaţiu verde, în afara zonelor din dreptul staţiilor şi de intersecţii, unde vor rămâne înglobate în asfalt.

Lucrările, începute în 2011, sunt împărţite în două tronsoane, Camil Ressu - Nicolae Grigorescu şi Nicolae Grigorescu - 1 Decembrie, doar primul dintre acestea urmând să fie finalizat în această lună. Lucrările la al doilea tronson vor începe, cel mai probabil, în săptămânile care urmează.

O iniţiativă de reabilitare asemănătoare, care vizează linia de tramvai şi sitemul rutier, se va desfăşura în sectorul 2, pe şoselele Iancului şi Pantelimon. Lucrările ar urma să fie finalizate în anul 2015.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici