Cum arată urgenţele în spitalele din Ucraina: bolnavii, deosebiţi după autocolante

Lista de aşteptare în saloanele spitalelor din Ucraina arată ca un şir de culori: de la verde la negru.

342 afișări
Imaginea articolului Cum arată urgenţele în spitalele din Ucraina: bolnavii, deosebiţi după autocolante

Cum arată urgenţele în spitalele din Ucraina: bolnavii, deosebiţi după autocolante

La Lvov, purtătorul de cuvânt al UNICEF, James Elder, se află pe frontul din Ucraina: „Sunt de două săptămâni aici, vorbind cu unele dintre mamele, taţii şi copiii care au fugit pentru a-şi salva vieţile şi unii dintre lucrătorii din prima linie care încearcă să-i ajute”.

Elder a explicat cum sunt diferenţiate urgenţele la spital: „Când i-am întrebat pe pediatrii din Lvov, care primiseră peste noapte 60 de bebeluşi de la spitalele din Kiev, cum se pregătesc, mi-au explicat procedura de stabilire a priorităţilor: dacă un număr mare de copii sosesc cu răni de război, folosesc autocolante pentru a stabili priorităţile.

Autocolant verde: copilul nu este în stare gravă; galben - copilul are nevoie imediat de îngrijiri medicale; roşu - copilul este în stare critică; autocolant negru: nu se poate face nimic pentru a-l salva”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici