Cum fac românii faţă stresului în pandemie? 85% iau vitamine sau suplimente alimentare STUDIU

  • 85% dintre consumatori au luat în ultima lună vitamine, iar 79% au luat suplimente alimentare.
  • În top 3 vitamine preferate se numără Vitamina C (49%), Vitamina D (41%) şi Magneziu (40%), arată un studiu al companiei de cercetare a pieţei iSense Solutions.
308 afișări
Imaginea articolului Cum fac românii faţă stresului în pandemie? 85% iau vitamine sau suplimente alimentare STUDIU

85% dintre români au luat vitamine sau suplimente alimentare în perioada pandemiei - STUDIU

Dacă vitamina C este luată în proporţii similare de bărbaţi şi femei, cele din urmă iau în mai mare măsură decât bărbaţii atât vitamina D (46% femei vs. 36% bărbaţi), cât şi magneziu (43% femei vs. 36% barbati). În ceea ce priveşte suplimentele alimentare, cele mai populare sunt suplimentele pentru imunitate (42%) şi cele pentru protecţia ficatului (21%).

Apetenţa pentru vitamine şi suplimente pare să fie alimentată şi de nivelul de stres cauzat de pandemie. Vitaminele sunt percepute ca fiind în strânsă asociere cu nivelurile de energie şi vitalitate simţite atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihic. Sunt asociate cu un „boost” de energie care îmbunătăţeşte performanţele, întăreşte sistemul imunitar şi conferă o stare de bine a organismului.

Persoanele cu un nivel de stres ridicat sunt mai predispuse să ia vitamina C (64% faţă de 49%) sau vitamina D (58% faţă de 41%), conform nivelurilor de stres definite în Consumer Stress Score, un instrument de măsurare a gradului de stres al consumatorilor în pandemie, dezvoltat de iSense Solutions.

În ceea ce priveşte suma alocată, românii cheltuiesc în medie 84 de lei pe lună pentru a achiziţiona vitamine şi suplimente alimentare. Suma este mai mare în rândul femeilor (94 lei) decât în rândul bărbaţilor (72 lei). Din nou, cei cu un grad mai mare de stres în privinţa epidemiei cheltuiesc şi mai mult pe vitamine şi suplimente (113 lei pe lună).

Majoritatea persoanelor cumpără vitamine şi suplimente alimentare din farmacii (62%) şi din magazine naturiste (31%). Achiziţia se face de obicei fără recomandare de la medic – 76% au cumpărat vitamine sau suplimente fără să aibă o prescripţie medicală în acest sens. Motivele indicate de consumatori ţin mai degrabă de prevenţie (37%) şi menţinerea stării de bine (43%).

„Sănătatea a constituit întotdeauna o valoare importantă a românilor, iar în contextul pandemiei preocuparea pentru sănătate nu putea decât să se accentueze. Prin urmare, datele privind incidenţa mare a consumului de vitamine şi suplimente alimentare nu sunt deloc surprinzătoare. Dacă paza bună trece primejdia rea, în această perioadă vitaminele C, D si Magneziul au fost principalele alegeri ca mijloc de prevenţie în perioada pandemiei”, declară Andrei Elvădeanu, Head of Market Strategy, iSense Solutions

Datele prezentate fac parte din studiul Omnibus Săptămânal, reprezentativ pentru mediul urban şi realizat de iSense Solutions în perioada aprilie-mai, 2021 pe un eşantion de 500 de respondenţi, grad de eroare +/- 4,38%, la un nivel de încredere de 95%. Cercetarea calitativă a fost realizată în decursul lunii mai 2021, în comunitatea online iSense Modern Consumers, comunitate ce cuprinde 50 de persoane cu vârsta între 18 şi 55 de ani, din mediul urban.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici