Cum i-a ”fiert” pe jandarmi un profesor din Botoşani. Autorităţile, în joc de glezne pentru un protest eşuat

  • Radu Benone Ciobanu, de la Colegiului Naţional AT Laurian, şi-a luat autorizaţie de protest.
  • Zona vizată, aflată în faţa Prefecturii, a fost eliberată de autorităţi.
  • Jandarmii au patrulat cu răspundere, dar degeaba: nimeni nu şi-a făcut apariţia.
6826 afișări
Imaginea articolului Cum i-a ”fiert” pe jandarmi un profesor din Botoşani. Autorităţile, în joc de glezne pentru un protest eşuat

Jandarmii s-au plimbat de zor prin ţarcul amenajat Sursa foto: monitorulbt.ro

Jandarmii s-au pregătit ca de un mare eveniment, sâmbătă, când era programată o acţiune de protest care trebuia să aibă loc după-amiază, în faţa Prefecturii. Moldovenii au preferat să meargă la terase, nefiind dornici să iasă la protest.

Un profesor botoşănean a obţinut autorizaţie pentru o manifestare de două ore în faţa Prefecturii, însă la ora stabilită nu a mai venit nimeni. Astfel, jandarmii care se aflau în dispozitiv pentru a asigura ordinea publică au stat două ore de pomană.

Profesorul Radu Benone Ciobanu, din cadrul Colegiului Naţional AT Laurian, a obţinut autorizaţie pentru desfăşurarea unei pichetări, în intervalul orar 15:00 - 17:00, pentru a protesta împotriva disriminării prin vaccinare, acuzând Guvernul şi diferite instituţii ale Statului de faptul că persoanele care se imunizează ar avea drepturi mai multe în comparaţie cu ceilalţi români, scrie monitorulbt.ro.

Pentru a face loc „protestatarilor”, de la primele ore ale dimineţii de sâmbătă, o bună parte a parcării din faţa Palatului Administrativ a fost degajată de automobile şi delimitată cu bandă alb-roşie şi semne de circulaţie. De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) a dislocat la faţa locului mai mulţi angajaţi care să asigure ordinea.

După un sfert de oră, organizatorul protestului, care stătea retras în părculeţul de la Primărie, a observat că nici măcar un botoşănean nu se arăta dornic de a protesta, astfel că a mers la jandarmi şi le-a spus că renunţă la protest, după care a plecat acasă.

Chiar şi aşa, însă, jandarmii, destul de numeroşi, au fost păstraţi pe poziţii timp de două ore, cât a fost autorizat protestul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici