Cum îşi apără craiovenii locul de parcare: Maşinile nou-apărute, mânjite cu unt, ouă şi untură | VIDEO

Un şofer mutat de două luni în Craiova şi-a găsit, în ultima săptămână, în fiecare zi, parbrizul murdărit cu unt, ouă sau untură. Este modalitatea prin care locatarii din cartier, unul bine cotat în Bănie, îşi „apără” locul de parcare.Şoferul afectat a ameninţat pe Facebook, apoi a depus reclamaţie.

1407 afișări

Cristian Tufoi a povestit, pentru corespondentul MEDIAFAX, că s-a mutat acum două luni în Craiova, în cartierul Rovine, unul dintre cele mai bune din oraş, dar unde sunt puţine locuri de parcare şi regula este „primul venit, primul servit”. Tânărul spune că îşi parchează maşina pe stradă, cât mai aproape de locuinţă, acolo unde găseşte loc liber.

De o săptămână însă, în fiecare dimineaţă când pleacă la serviciu, găseşte maşina murdară de unt de masă, ouă şi untură.

„De o săptămână o găsesc plină de ouă, mâzgălită şi cu tot felul de prostii. Untură pe ştergătoare, unt de masă şi alte chestii…Cred că este unul dintre vecini. Unii cred că au locurile lor de parcare, dar locurile sunt publice, toţi plătim taxe la fel. Vecinii mi-au spus că şi ei au păţit. Că este cineva din zonă, dar nu se ştie cine”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Tufoi.

Disperat de situaţie, tânărul a postat fotografii şi pe un grup de Facebook, unde a lăsat şi un mesaj pentru cel care-i murdăreşte autoturismul cu unt de masă.

„Dai cu unt când ţi se ia locul de parcare, o să rămâi fără mâini dacă te prind în fapt”, a scris Cristian Tufoi pe Facebook.

Zeci de internauţi au reacţionat la postarea sa lui Cristian Tufoi, iar unii i-au oferit sfaturi despre cum să-şi cureţe maşina, alţii au venit cu idei de răzbunare. Au fost şi şoferi care şi-au povestit propriile păţanii, iar alţii sunt de părere că, la fiecare scară de bloc ar trebui pus afiş prin care proprietarii să fie înştiinţaţi că locurile de parcare nu sunt rezervate.

„E nevoie de un afiş scris cu litere îngroşate pus la avizier în fiecare scară de bloc şi lăsat acolo mereu în care să scrie că locurile de parcare din Craiova nu sunt rezervate şi că oricine poate folosi parcarea. Pentru că se pare că se înmulţesc ăştia care se cred zmei pe un loc anume”, a scris un internaut

„Îţi aduc eu acid de baterie să îi mulţumeşti pentru unt”, a comentat un alt internaut la postare.

„Mie mi-au umplut parbrizul cu ouă, cred ca erau 15-20 oua bătute, mai erau şi îngheţate de la frig... şi tot acolo am lăsat-o vreo 2 săptămâni...”, a scris o tânără.

Cristian Tufoi afirmă, însă, că ameninţarea este „doar o vorbă” şi nu are de gând să o pună în aplicare, însă a depus o plângere la Poliţie.

„Este doar o vorbă, aşa…Nu aş face aşa ceva. Azi (miercuri – n.r.) am depus plângere la poliţie”, a spus tânărul, pentru MEDIAFAX.

Vecinii tânărului spun că, deşi locurile de parcare sunt publice, printre locatari s-a împământenit obiceiul ca, cei care stau de mai mult timp în zonă să-şi parcheze maşinile pe aceleaşi locuri.

„Va fi o hotărâre de consiliu care să reglementeze treaba asta, dar acum, nu. Toţi plătim, parchezi oriunde. Fiecare ţine la locul lui… Acum şi noi, ce să zicem... Uite, din blocurile acelea, parchează aici, la bulevard. Le este mai uşor, dar ar fi bine să se facă să avem locurile noastre de parcare. Probabil e vreun cetăţean care locuieşte în blocul respectiv şi nu-i convine situaţia. Asta e”, a declarat un craiovean care are locuinţa în cartierul Rovine.

„Există familii care nu stau în cartier, ci în apropiere au câte două sau trei maşini şi vin şi parchează în zonă, astfel că, automat, parcarea se umple şi sunt oameni nemulţumiţi care ar considera că în faţa blocului lor, ei să-şi ţină maşina, dar până la urmă este domeniu public şi o pui unde găseşti loc”, a spus un alt craiovean.

Autorităţile locale vor ca începând cu anul 2020 locurile de parcare din cartiere să poată fi închiriate, anual, de către proprietarii de maşini. Până acum, au inventariat şi trasat, doar în zona centrală a oraşului, peste 4 mii de locuri de parcare.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, din februarie, craiovenii ar putea să-şi închirieze, până la finalul anului, un loc de parcare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici