Cum justifică secretarul general al Senatului faptul că are cel mai mare salariu de bugetar din România

Secretarul general al Senatului, Ioan Vărgău, a declarat că de la 1 ianuarie salariul său va fi diminuat cu aproximativ 4.000 de lei, ca urmare a intrării în vigoare a Legii privind salarizarea pentru înalţii funcţionari publici, în prezent el având un salariu brut de de 19.055 lei.

1728 afișări
Imaginea articolului Cum justifică secretarul general al Senatului faptul că are cel mai mare salariu de bugetar din România

Cum justifică secretarul general al Senatului faptul că are cel mai mare salariu de bugetar din România

"Sunt la egalitate cu doamna secretar general de la Camera Deputaţilor. Veniturile ei sunt egale cu ale mele cu acte în regulă. Demonstrăm. Nu eu am făcut legea. Indemnizaţia e acordată printr-o lege, iar sporurile prin altă lege. Şi noi, de la 1 ianuarie - pentru că nu am intrat cu micşorarea slalariilor de la 1 iulie - vom avea un salariu cu câteva mii mai mic. La noi (n.r.înalţii funcţionari publici) intră în vigoare de la 1 ianuarie 2018 Legea salarizării unitare, când veniturile noastre vor fi mult mai mici”, a spus secretarul general al Senatului, Ioan Vărgău.

El a mai spus că de la 1 ianuarie salariul său va fi diminuat cu circa 4000 de lei.

Secretarul general al Senatului, Ion Vărgău, care este înalt funcţionar public parlamentar, încasează, din septembrie, un salariu brut de 19.055 lei, mai mare cu 2.380 lei faţă de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care are o indemnizaţie brută de 16.675 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici