Cum plănuieşte UE să sancţioneze Rusia din cauza războiului din Ucraina. Noile măsuri, decise miercuri

Ambasadorii Uniunii Europene se reunesc, miercuri, pentru a decide dacă se impun noi sancţiuni Rusiei, scrie BBC.

730 afișări
Imaginea articolului Cum plănuieşte UE să sancţioneze Rusia din cauza războiului din Ucraina. Noile măsuri, decise miercuri

Apelurile din Occident pentru noi măsuri prin care să fie afectată economia Rusiei s-au intensificat în ultima perioadă ca urmare a acuzaţiilor de crime de război în Ucraina.

Moscova neagă faptul că forţele sale au comis atrocităţile din Bucea.

Marţi, şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat o listă de propuneri de sancţionare , printre care interzicerea importurilor de cărbune rusesc de către ţările UE, în valoare de 4 miliarde de euro (3,3 miliarde de lire sterline) pe an, precum şi interzicerea totală a patru bănci ruseşti de top. O altă interdicţie este pentru navele ruseşti care intră în porturile UE (cu unele excepţii), precum şi pentru operatorii rutieri ruşi de transport rutier.

Alte interdicţii sunt privind exporturile UE de anumite tehnologii şi utilaje, inclusiv semiconductori avansaţi, şi privind importurile de alcool, fructe de mare şi lemn din Rusia.

O restricţie ar urma să fie impusă companiilor ruseşti care concurează pentru contracte în UE.

UE lucrează, de asemenea, la alte sancţiuni, inclusiv privind importurile de petrol rusesc, a declarat von der Leyen.

Interdicţiile privind combustibilul s-au dovedit a fi până acum un punct de blocaj, în condiţiile în care ţări precum Germania depind în mare măsură de achiziţiile din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici