Cum poţi să arunci în siguranţă masca şi mănuşile de protecţie când eşti la supermarket VIDEO

  • Campania „Nu arunca măşti şi mănuşi pe jos” contribuie la eliminarea responsabilă a măştilor şi mănuşilor de protecţie.
  • În magazine sunt montate pubele speciale de colectare a acestor deşeuri periculoase.
  • Măştile şi mănuşile utilizate sunt incinerate în locuri special amenajate.
1270 afișări

Campania „Nu arunca măşti şi mănuşi pe jos demarată de un ONG, înfiinţată în urmă cu aproximativ trei săptămâni, îşi propune eliminarea în siguranţă a măştilor şi mănuşilor de protecţie, care au ajuns în timpul epidemiei să polueze străzile, mările şi oceanele lumii.

Lucrătorii din salubritate şi chiar tu ai putea să te infectezi din cauza acestor deşeuri aruncate la întâmplare. Un retailer deja s-a alăturat campaniei şi a introdus coşuri de gunoi speciale pentru măşti şi mănuşi, care la finalul zilei sunt colectate şi incinerate. Exista patru locuri unde pot fi distruse aceste deşeuri, iar trei sunt în jurul Bucureştiului. Întrebaţi unde îşi aruncă echipamentele de protecţie, oamenii au răspuns:

  • „Prin maşină. Nu cred că e bine, dar încerc să le arunc la un coş de gunoi cât mai apropiat”, spune o femeie.
  • „În coşul de gunoi, la mine acasă. (...) Dacă stăm cu ele tot timpul nu văd de ce le-am arunca aici”, a răspuns o altă persoană. 

„Aceste produse strict sunt considerate ca fiind deşeuri medicale şi necesită alte norme de colectare şi distrugere. În dreptul coşurilor de gunoi se găsesc aceste recipiente unde se strâng, se colectează. Costurile până în acest moment sunt undeva la... infime. Demersul principal e să introducem în legislaţie obligativitatea colectării acestor deşeuri şi distrugerea lor”, consider co-fondatorul campaniei, Răzvan Buşulescu. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici