Cum suntem furaţi la întreţinere

Cu voia autorităţilor, românii care locuiesc în imobile "dotate" cu repartitoare sunt obligaţi să plătească, în această iarnă, facturi cu până la 50% mai mari.

38 afișări
Imaginea articolului Cum suntem furaţi la întreţinere

Cum suntem furaţi la întreţinere (Imagine: Vali Badoi/Mediafax Foto)

Facturile la întreţinere pentru lunile octombrie şi noiembrie - primele în care caloriferele din apartamentele românilor au fost "dezmorţite" de căldura furnizată de centralele termice - sunt, în mare parte, mai mari cu 50% faţă de cât anunţau autorităţile. Motivul: preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilităţi publice (ANRSC), Mircea Matei, le-a permis, printr-un simplu ordin, firmelor care au contorizat imobilele să stabilească cotele procentuale care trebuie achitate de locatari pentru consumul comun de căldură.

"Nu se poate aşa ceva! Cum să laşi firma de repartitoare să decidă cât trebuie plătit pentru părţile comune? 50% e prea mult!", se plânge Marie-Rose Bunea, una dintre locatarele blocului 189 de pe Calea Moşilor, din Capitală, care, graţie acestei noi obligaţii, a achitat, pentru octombrie, o factură cu 50% mai mare faţă de luna anterioară.

Citeşte mai multe despre facturile la întreţinere pentru cei cu repartitoare pe www.evz.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici